Re: vstupní pohovor
No to víme, ale zkuste to říct, najde tisíc jiných důvodů, proč nepřijmout. Zbytečná námaha.
Už to, jakým způsobem je veden přijímací pohovor by mělo vypovídat o firmě nebo budoucím vedoucím. Jestli si hodně dovoluje už takhle předem, co si pak dovolí až budete zaměstnanec? Na oplátku by nebylo špatné se z pozice uchazeče o práci zeptat, jestli řádně vyplácí mzdu, platí odvody, jak končí pracovní poměry a tak. Možná by vedoucí taky koukal. Rozhodně by vstupní pohovor měl být veden na určité úrovni a pokud jeho otázky zasahují do soukromí, tak ho takticky upozornit, že to k výkonu práce není potřeba vědět. Schopný vedoucí nebo personalista totiž ví, jak otázky směrovat, aby zjistil, co potřebuje vědět a přitom dodržel zákon-viz. § 30-31 ZP.
to by asi fakt koukal, chápu, že když člověk má o danou práci zájem, tak odpoví na kdeco, ale mělo by se to týkat hlavně té práce, otázka máte děti a jak staré mě vytáčí nejvíc, asi proto, že je mám a malé a nebylo lehké sehnat práci, protože co když budou často nemocné a já stále doma, jenže pro něj je problém i když zůstanu doma 2krát ročně na 2dny, ale když tu budu sedět a "šťourat se v nose" tak je to v pořádku, no škoda mluvit
Na oplátku by nebylo špatné se z
>>pozice uchazeče o práci zeptat, jestli řádně vyplácí
>>mzdu, platí odvody, jak končí pracovní poměry a tak.
>>Možná by vedoucí taky koukal.
Tím akorát ukážete, že si nenecháte s... na hlavu a to je vlastnost u podřízeného naprosto nevhodná. A nedejbože víte, že existuje ZP a že znáte svá práva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 9. 2010 12:39
tak tady teď poslouchám vedoucího jak vede vstupní pohovor se zájemcem o práci, kromě běžných věcí jako kde jste pracoval, jaké máte zkušenosti..., zazněly i otázky typu: kouříte, kolik denně, váš vztah k alkoholu, máte auto, jak staré máte děti, máte dluhy, jste ochotný pracovat i o víkendu, kolik jste si vydělal v předchozím zaměstnání..., normálně já bych ho poslala někam