Re: Sklad-průměrování cen
Pokud Vám přijde faktura s datem 21.9. tak ji nemusíte, spíš bych řekla nesmíte přijímat s datem 21.9. Příjemku uděláte třeba 25.9 pokud se Vám dostane až ten den do ruky. Faktura a příjemka jsou 2 různé věci a nemusí datumově souhlasit. Pak nemusíte dělat tyhle remazůry s výdejem, kdy můžete udělat více chyb, než když budete postupně účtovat tak jak se k Vám doklady dostanou. První by samozřejmě měl být příjem a pak faktura.
Re: Sklad-průměrování cen
Jenomže ono mně to v praxi moc nejde, např. velcí dodavaté nám fakturují příjem na sklad měsíčně a já mám hrůzu malých výdejek a kdybych čekala na fakturu, která nedojde 31 ale klidně i 12., tak mně to prakticky nejde. Nějaké zboží mám na skladě, tak si udělám zatím aspoň výdejky, které můžu. Já vím, že je to kostrbaté.
Děkuju moc za postřehy. Máša
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 9. 2010 9:07
Prosím,vedu sklad A - aritmetickým průměrem.
21.9. na skladě 1ks za 100,- 112/321
22.9. výdejka 1ks skladní cena 100 501/112
pak mně přijde faktura ale s datem 21.9. na sklad 1ks za 200,-.
Takže, zprůměrujete a opravíte výdejku za 150,- nebo necháte nový kus na skladě za 200,-?
Jedná se mi o to, jak funguje ve vašem programu zprůměrovávání cen, pokud bude udělán další příjem se starým datem, pokud už je udělán výdej s novějším datem. Děkuji.