Re: příjem na účet DE
Nevyjasněný příjem by jste měla zdanit. Pokud jste schopna si před FÚ obhájit, že Vám poslala kamarádka dluh na podnikatelský účet - můžete i nedaňově.
Životní pojištění není daňově uznatelnou položkou v "peněžním deníku". Od daní lze odečíst jako nezdanitelnou částku až v daňovém přiznání.
Vrácení přeplatků SP, ZP, FÚ - nedaňový příjem (výdaje na tyto položky jsou tady nedaňovým výdajem).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 9. 2010 11:52
Dobrý den,
prosím o radu, v lednu mi naskočilo na účtě 360 kč, nevím za co a nezjistila jsem to do dnešního dne a ted nevím, jak ho mám zařadit. Mám to dát jako příjem nezvyšující základ daně, nebo příjem pro základ daně. A ještě jeden dotaz, životní pojištění fyzické osoby v pohodě mi to nabídne předkontaci - životní pojištění výdaje nesnižující základ daně?? Je to tak, myslela jsem že životní může být výdaj pro základ daně. díky
a ještě vrácení přeplatku z ossz a zdr.p. a finanč. úřadu za daň z příjmu za fyzickou osobu je příjem nezvyšující základ daně???
kontroluji si celý peněžní deník a čím víc do toho hledím tak si nejsem vůbec jistá?? Díky