Re: nástup po rodičovské dovolené - pozd
Tak jak píšete, můžete požádat zaměstnavatele o neplacené volno na dobu na jaké se dohodnete,současně můžete podepsat dodatek k pracovní smlouvě na zkrácený úvazek buď na neurčito a nebo do nějaké doby, která by vám i zaměstnavateli vyhovovala. Zdravotní pojištění nebudete doplácet žádné, protože budete v kategorii, za kterou je plátcem zdravotního pojištění stát a sociální pojištění se nedoplácí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 9. 2010 16:49
Dobrý den, měla bych prosbu. Rodičovská mi končí 8.10.2010 ( 3roky dítěte).Měla bych nastoupit zpět do zaměstnání 11.10.2010, se zaměstnavatelem jsem se sešla z důvodu domluvy nástupu, z čehož vyplynulo, že by se mu to hodilo až na 25.10.2010. Chci se tedy zeptat, jestli s ním mám písemně sepsat, že od 9.10. - 24.10. čerpám např. neplacené volno? Současně sepsat změnu prac.smlouvy ohledně prac. úvazku na 6hod.s datem od 24.10.2010? Pak bych ještě k tomu ráda věděla, jak to bude se zdrav. a soc.pojištěním? Ve dny neplaceného volna bych si měla sama zaplatit poměrnou část pojistného? Doufám, že jsem na nic nezapoměla, kdyby ano, prosím o upozornění.Předem děkuji všem za odpověď. Martina