Re: Nemocenská a následně podpora-spěchá
Je to trochu jinak. Nebudete "sama ukončovat PP" ani nebudete "netrvat na zaměstnání" . Budete netrvat na prodloužení výpovědní lhůty o nemoc. Podle § 53 odst2 ZP. Takže ani ta navrhovaná změna zákona by se vás netýkala, pořád je to výpověď od zam-tele.
Děkuji, myslím si že je to tak jak píše Katka 2. Paní na správě soc. se asi mýlila. Mám sice slíbenou práci od ledna, ale teď mně nový zaměstnavatel oznámil, že mě může zaměstnat pouze na 1 měsíc, tak vůbec nevím co mám dělat, sice bych měla vyšší plat a mohlo by pak promítnout v podpoře, ale nevím zda bych tu podporu vůbec dostala.
Zdá se mně to nelogické, protože v podstatě jsem už výpověď dostala, pouze netrvám na prodloužení pracovního poměru podle
§ 53 -Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
Kdy jste dostala výpověď? Protože, to, co píšete nemá logiku. Pokud jste dostala výpověď 1.9., potom skončí PP 30.11., pokud jste dostala výpověď během srpna (ne tedy "k" 1.9.), potom by měl skončit PP 31.10.
proto je chybou, kdy někdo napíše, že končí PP "k" nějakému dni, protože pak se 2 mohou hádat, co tím kdo myslel
Omlouvám jsem blbě jsem to napsala, výpověď jsem dostala 20.8.2010 a začíná běžet od 1.9.2010, takže pracovní poměr končí 31.10.2010. Ale nevím jestli mám podle § 53 odst. 2 ZP netrvat na dalším zaměstnání. Jestli to pro mně nebude mít nějaké negativa.
>>>>>>>Ke dni 1.9.2010 jsem dostala výpověď (§ 52 c) ),
>>>>>>>pracovní poměr by měl skončit k 31.10.2010 a
>>>>>>>vyplaceno
>>>>>>>mně
>>>>>>>bude 3 měsíce odstupné.
>>
>>Kdy jste dostala výpověď? Protože, to, co píšete nemá
>>logiku. Pokud jste dostala výpověď 1.9., potom skončí
>>PP 30.11., pokud jste dostala výpověď během srpna (ne
>>tedy "k" 1.9.), potom by měl skončit PP 31.10.
>>proto je chybou, kdy někdo napíše, že končí PP "k"
>>nějakému dni, protože pak se 2 mohou hádat, co tím
>>kdo
>>myslel
>>
>
> Omlouvám jsem blbě jsem to napsala, výpověď jsem
>dostala 20.8.2010 a začíná běžet od 1.9.2010, takže
>pracovní poměr končí 31.10.2010. Ale nevím jestli mám podle
>§ 53 odst. 2 ZP netrvat na dalším zaměstnání. Jestli
>to pro mně nebude mít nějaké negativa.
Napadá mě jediné pozitivum - dostanete mzdu za zbytek VL, tedy asi 6 týdnů. Ale - budete tam muset chodit, posune se vám termín výplaty odstupného, když si najdete něco nového, nebudete volná hned...
>
Takže pokud nebudu trvat na dalším zaměstnání podle § 53 odst. 2 ZP a pracovní poměr skončí ke dni 31.10.2010. Já budu dále v prac. neschopnosti pravděpodobně do 31.12.2010 s tím, že v lednu nastoupím na 2 měsíce do zaměstnání a v březnu 2011 bych se hlásila na ÚP budu mít nárok na podporu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 9. 2010 18:23
Ke dni 1.9.2010 jsem dostala výpověď (§ 52 c) ), pracovní poměr by měl skončit k 31.10.2010 a vyplaceno mně bude 3 měsíce odstupné. Dne 20.9.2010 jsem onemocněla a nemoc zřejmě potrvá do konce roku 2010. Měla bych sama ukončit prac. poměr k 31.10.2010 s tím, že na dalším zaměstnání již netrvám. Samozřejmě už nechci do zaměstnání nastoupit, ale slyšela jsem, že když sama požádám zaměstnavatele o ukončení prac. poměru nebudu mít v případě, že bych se šla hlásit v lednu na úřad práce nárok na podporu. Zda se mně to dost nesmyslné, ale řekla mně to paní na Správě soc. zabezpečení.