Re: Potvrzení pro ÚP a odchodné
A kam se to uvádí? Já mám platný tiskopis před sebou a žádnou takovou položku tam nevidím.
Nechci se tu vůbec s nikým hádat. Vyplnila jsem Potvrzení o zaměstnání (dříve Zápočtový list) a pro účely výpočtu podpory v nezaměstnanosti jsem k Potvrzení připojila zvlášt doklad Potvrzení o průměrném čistém výdělku. Odchodné chápu jako formu nějaké zvlástní odměny, ze které se odvádí pojistné, což jsem také tak udělala. Kdežto odstupné (min. 3násobek průměrné mzdy) je zákonem dané při výpovědi dané zam-telem, z čehož se odvádí pouze dan, takže si myslím, že informace mám správné.
jistě, račte prominout, máte asi nějaký jiný, lepší, chytřejší zákoník práce, než ostatní. S tou Abecedou se občas dobře tapetuje, některé příspěvky a vysvětlení tam, jsou skutečně vysoce kvalifikovaně zpracovány a zájemcům opravdu pomáhají( i když semtam někdy spíš do pr...ru.).
paní nahoře píše" proč se na potvrzení pro ÚP nabízí možnost uvést výši odstupného", já jsem zrovna nedávno takové potvrzení pro zaměstnance vyplňovala, takže vím, že tam ta možnost je,my teda máme v programu potvrzení bez této možnosti, ale toto potvrz.si poslal ÚP, ale je otázka, co paní myslí, jelikož z odstupného se neplatí pojistné
Jelikož vím, že zam-ec se půjde zaregistrovat na ÚP, rovnou, abych předešla tomu, že se mi za týden zam-ec vrátí z ÚP s Potvrzením zam-tele pro účely posouzení nároku na podporu v nezam., vystavím Potvrzení o zaměstnání a dále zvlášt potvzení o průměrném čistém výdělku a zde se mi v programu nabízí možnost odstupné/odchodné. PP byl ukončen dohodou §49 s odchodným, čímž jsme měli na mysli zvláštní odměnu, která vstupuje do základu pro výpočet pojistného.
Já potrvzení o době důchod.pojištění také zaměstnancům vyplňuji ihned s jejich odchodem, aby se mi nevraceli. Ale na tom platném formuláři z ÚP odchodné ani odstupné není, navíc vy ho v té době přece ani neznáte. Před lety platilo, že po dobu, za kterou z-nec dostal odstupné, nenáležela podpora v nezaměstnanosti, proto se toto tam uvádělo (A kdo ví, možná, že zase bude stejná situace), dnes toto v zákoně není.
Souhlas s xy5 a s pájou.Paní OR se projevila jako správná svéhlavička. Doufám,že nezaměstnávala někoho, na koho se vztahuje odchodné ,které je plněním podle zákona o platu a jiných náležitostech spojených s výkonem funkce představitelů státní moci a státních orgánů - tam se jedná o regulérní pojem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 9. 2010 9:50
Zam-tel ukončil PP se zam-cem Dohodou dle § 49, ve které bylo i ujednání o vyplacení odchodného, z kterého bylo odvedeno pojistné a daň. Bude mít nějaký vliv pro určení výše podpory v nezaměstnanosti uvedení v potvrzení průměrného č. výdělku pro ÚP i poznámka o výši odchodného? Děkuji za odpověd.