Re: Evidence nábytku-drobný majetek
Rozumím, lituju, ale asi nepomohu. Problém s tím je všude, nicméně musíte zajistit inventury - takže štítky, kde není štítek napsat do přebytků, pak porovnat, kde něco podobného chybí,převést na správnou kancelář, dooznačit štítkem... a tlouct zodpovědným pracovníkům,že je to jejich starost, hlídat si svěřené předměty....
Hm, vtloukám jim to při školení předsedů inv.komisí každý rok, píšu jim pokyny kde co a jak, ale čím víc informací jim napíšu, tím hůř pro mě...a v našem množství porovnávat kde co chybí a kde je co navíc ? Asi by mě ukamenovali, kdybych to takhle po nich chtěl...a z titulu moci jim to nařídit ? Tak takovou moc taky nemám...:o(((...takže mi nezbývá než se tvářit, že je vše O.K., počkám na inventarizační zápis, kde bude vše odškrtnuto, nalezeno...tak jako každý rok...:o)))
Evidujeme kde co, ale nic není na svém místě. A štítky ... škoda mluvit. Tak jedině ty čísla a čárové kódy něčím vypálit přímo do daného kusu nábytku. Ani lepidlo nestojí za nic.
na neevidovaný majetek bych dávala nějaký štítek, jako že ho nenejdou a že nepatří do těch inventarizačních soupisů, aby to tam nepřipisovali jako nově nalezený. My jsme teda menší firma, takž máme ještě zvlášť seznam věcí do námi stanovené hranice - to by se pak třeba varné konvice mohli kupovat do nekonečna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 9. 2010 9:14
Jak máte ve firmách ošetřenu evidenci nábytku...jde mi o větší firmy, kde je spousta kanceláří, dílen, atd, tudíž spousta nábytku-skříní,skříněk, židel,křesel,stolů, stolků...máme hranici 2000,- pro operativní evidenci, takže veškerý nábytek pod tuto hranici nijak nesledujeme...jak ale na dílnách poznají, že ta nebo ona skříňka má hodnotu vyšší nebo nižší než tato hranice a tudíž si jí nemají všímat při inventuře...samozřejmě by ty inventurované věci měly mít štítek s číslem(ale nedělám si iluze, že je všechny mají), ale správná inventura je asi taková, že se chodí s čistým listem papíru a zapisuje se vše, co se kde najde...takže když najdou skříňku bez čísla, jak mají vědět, že třeba tato skříňka má hodnotu vyšší než 2000 a tudíž chybí v inventurních soupisech...navíc se u nás neustále stěhují kanceláře i dílny a mám dojem, že už je v tom pěkný guláš...