Re: prům.výdělek nebo pravděp.?
Takže tady neplatí jak je napsáno v §354 ZP- 3) Při vzniku zaměstnání v průběhu předchozího kal.čtvrtl. je RO doba od vzniku zaměstnání do konce kal. čtvrtl.? Nějak se mi plete, můžete mi to, prosím na nějakém příkladu osvětlit? Fakt už mi to při pátku nemyslí.
Platí, vždyť taky je. RO-od 23.9. do 30.9. (paní Líba spletla jenom čtvrtletí) - a to neodpracoval 21 dnů.
Rozhodným obdobím je předchozí kalendářní čtvrtletí. Ve 3. čtvrtletí používáte průměr spočítaný z 2. čtvrtletí. Kdyby končil 1.10., tak použijete průměr z července až září, to odpracoval 21 dnů.
Netrapte se s tím. Vezměte skutečný průměr za těch 25 dnů a dosaďte ho jako pravděpodobný.
Vezmete mzdu za odpracované hodiny a podělíte odpracovanými hodinami. Dostanete průměrný hrubý příjem za hodinu. Pokud neměl jiný příjem, než hodinovku plus prémie k ní, je to totéž. Tento průměrný hodinový hrubý příjem vynásobíte týdenním úvazkem (40) a koeficientem 4,348. Dostanete průměrný hrubý měsíční příjem. Z něho vypočítáte čistý dle platných předpisů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 9. 2010 9:42
Zaměstnanec u nás pracoval od 23.8. až do dneška, tj. 24.9. a má odpracováno tedy 25 dnů. Program mi však nenabízí jeho průměrný hrubý a čistý výdělek. Ale dle § 355Zák.práce odpracoval alespoň 21 dnů, takže nevím zda skutečně použít pravděpodobný když mi program nenabízí průměrný?