Re: Nástup na mateřskou dovolenou
Nějak nerozumím tomu, v čem by vám měl zaměstnavatel dělat problémy. Jste na neschopence, do nástupu na mateřskou již, předpokládám, do práce nepůjdete. Je úplně na vás rozhodnout se, kdy na mateřskou nastoupíte, zda 6 nebo 8 týdnů před porodem. A finančně to vyjde zhruba nastejno.
souhlasím s paní Renatou. Na MD bude předkládat zaměstnavatel přílohu k žádosti za jiné rozhodnéí období (za období do nástupu na MD), neschopenku vyplácí OSSZ,tak je to zam-teli jedno,kdy nastoupíte MD. Rozdíl v dávkách si můžete sama spočítat v tabulkách na stránkách MPSV.
Nástup na MD 6 týdnů předem = o 2 týdny déle na dávkách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 9. 2010 14:03
Dobrý den,
prosím o radu! Vzhledem k tomu, že jsem neměla v těhotenství žádné zdravotní problémy a proto celou dobu chodila do práce, nahlásila jsem si nástup na mateřskou dovolenou 8 týdnů před porodem. Bohužel nastaly zdravotní komplikace a já jsem musela nastoupit od 7.9.2010 na neschopenku. Chci se zeptat, zda pro mě bude finančně výhodnější nastoupit 6 nebo 8 týdnů před porodem. Bohužel zaměstnavateli jsem ještě v době, kdy jsem nebyla na PN, písemně nahlásila nástup 8 týdnů před porodem. Teď se bojím, aby mi zaměstnavatel nedělal problémy, pokud svůj nástup na mateřskou změním na 6 týdnů před termínem porodu.
Moc děkuji za odpověď!