Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 9. 2010 17:52
Dobrý den, předem se omlouvám za delší příspěvek a zároveň děkuju za rady..
Přes inzerát jsem zakoupila zboží za cenu 4000 Kč, s prodávající jsme se domluvily na platbě složenkou, peníze jsem obratem druhý den zaslala, když ani po týdnu nedorazily, tak jsem prodávající poslala zálohu znovu na stejné číslo účtu s tím, že zbytek doplatím až při převzetí platby a že první platu si vyreklamuju u České pošty, poté, co jsem zadala příkaz k úhradě a prodejkyni poslala potvrzení na mail mi sdělila, že mi psala, abych si opravila číslo účtu, protože mi ho poprvé poslal omylem špatně (s překlepem), přestože mi žádný takový mail nedorazil a o zboží jsem moc stála (měl to být dárek), tak jsem poslala peníze znovu na číslo účtu, které mi prodejkyně napsala a zaručovala se, že je 100% správné, všechno se zdálo být v pořádku, já mezitím kontaktovala banku a poštu, aby požádaly nesprávného příjemce o vrácení platby,
Po týdnu se prodejkyně ozval, že zboží zasílá, napsala mi číslo balíku, který mi měla dopravit kurýrní společnost, do té jsem volala, abych si s nimi upřesnila datum dodání, ale bylo mi sděleno, že u nich takovou číselnou řadu nepoužívají. Prodejce se začal vymlouvat a mezitím jsem zjistila, že stejný podvod udělal i na dalšího zájemce, banka mi sdělila údaje o majiteli toho "špatného" účtu, kupodivu to byl sám přítel této madam podvodnice.
Celkem tedy dluží necelých 14000 Kč (mně 10000 Kč).
Věc předám spolu s dalším poškozným Policii a inkasní agentuře, máte někdo tip na agenturu, která dokáže peníze od dlužníka získat rychle a spolehlivě a za co nejnižší náklady (pro mě)? Nemám zájem o splátky a nehodlám na peníze čekat několik let.
Nejsem žádný nelida, ale nebudu sponzorovat člověka, kterému práce nevoní, místo toho si udělal 5 dětí a snaží se okrádat ostatní.
To, že jsem hloupá a naivní samozřejmě vím, toho mě prosím ušetřete..:o)