Re: U.P. a DIČ
Na podstatu otazky jste neodpovedeli, jen moralizujete aniz by jste vedeli na co onen DIČ pobiram. Uz jen z toho ze se tady dotazuji tak by jste mohli usoudit ze PC ovladam. A ze mne zivite ??????????????? Ja mam odpracovano 37 let, KOLIK VY ?????????
Re: U.P. a DIČ
Nerozčilujte se, myslíme to s Vámi dobře. Učím se celý život, když chci dělat v oboru, třeba byste se opravdu dozvěděl něco nového a hlavně byl mezi lidmi. Já tedy také úplně přesně nevím, ale myslím si, že neuposlechnutí UP by opravdu mohlo znamenat vyřazení z evidence. Na druhou stranu pobíráte invalidní důchod, tudíž je za Vás plátcem ZP stát a nemusel byste si tedy ani platit 1 080,- zdravotní pojištění.
Re: Úřad práce + rekvalifikační kurs
Bez vážného důvodu nenastoupíte - Úřad práce Vás vyřadí ze své evidence. Kontaktujte svoji zdravotní pojišťovnu s dotazem, zda za Vás bude pak stát platit zdravotní pojištění, nebo jestli si za sebe budete muset platit toto pojištění sám. Nyní je měsíční zdravotní pojištění pro osoby bez zdanitelných příjmů ve výši 1.080,-Kč.
http://kariera.ihned.cz/c1-36835030-rekvalifikace-uchazecu-a-zajemcu-o-zamestnani-v-roce-2009
Zákon o zaměstnanosti ukládá úřadu práce povinnost vyřadit z evidence uchazečů o zaměstnání rozhodnutím takového uchazeče o zaměstnání, který bez vážného důvodu odmítne nastoupit na dohodnutou rekvalifikaci, neúčastní se rekvalifikačního kurzu ve stanoveném rozsahu teoretické a praktické přípravy, neplní studijní a výcvikové povinnosti stanovené vzdělávacím zařízením, které rekvalifikaci provádí, nepodrobí se závěrečnému ověření získaných znalostí a dovedností anebo – nově od 1. ledna 2009 – uchazeče o zaměstnání, který je veden v evidenci uchazečů o zaměstnání nepřetržitě déle než 5 měsíců, jestliže odmítne nabídku úřadu práce na rekvalifikaci. Uchazeč o zaměstnání, který byl takto úřadem práce vyřazen z evidence uchazečů o zaměstnání, může být na základě nové písemné žádosti do evidence uchazečů o zaměstnání znovu zařazen nejdříve po uplynutí doby 6 měsíců ode dne vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání.
http://www.nasepenize.cz/rekvalifikace-kdo-ma-na-ni-narok-a-za-jakych-podminek-6958
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 9. 2010 13:49
Dobry den, Prosim poradi nekdo ? Pobiram 28 let Dič. Momentalne jsem dlouhodobe nezamestnany vedeny na U.P.Z U.P. jiz nepobiram zadny prispevek.Nyni mne z U.P. posilaj na Pocitacovy kurz. Musim na tento kurz? Vim ze mi k ncemu nebude. Co se muze stat pokud nenastoupim na kurz ? Muzou mne vyradit z evdence U.P. , A co by to pro mne znamenalo ??? Za odpovrd redem dekuj. Karel