Re: smlouva o pronájmu
Předkládat nové smlouvy Vám může třeba dvakrát denně, ovšem Vy nic podepisoovat nemusíte, když nechcete. Pak ale stále platí ta první smlouva, podle které Vám může dát kdykoliv výpověď a Vy musíte do 3 měsíců odejít (jestli jsem tu formulaci dobře pochopila).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 9. 2010 20:05
Dobrý den,
před měsícem jsem nastoupila do kosmetického studia a podepsala smlouvu o pronájmu užívaných prostor na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou. Ani ne po měsíci mi majitelka předložila novou smlouvu , kde je mimo zvedlého nájmu další klička , jako nájemkyně se zavazuje hradit veškeré náklady spojené s obvyklým užíváním ( malování, nátěr oken, radiátorů, dveří mytíoken, výlohy výměnu podlahové krytiny a další...) dále se bude navyšovat vždy od 1.1.nájemné dle inflace
S touto smlouvou ovšem nesouhlasím a nemíním ji podepsat, neboť je pro mne neúnosná.
Může mi pronajímatelka již po měsíci působení zvedout takhle nájem a žádat ještě další úhrady ,na tom jsme se nikterak dodohodli.
Novou smlou již nepodepíši, ale můžu po pronajímatelce po právní stránce požadovat nějakou náhradu vzniklou touto situací .Dala jsem nemalé peníze za vizitky, dárkové poukazy a hlavně letáky a reklamu s adresou tohoto svého nového salonu, která mi je teď k ničemu, když na této adrese končím? mimo jiné také zklamu tak pracně a těžce získané klientky.
Je mi z toho velmi smutno, začátky v podnikání jsou opravdu těžké a jednání na oko velmi ,, milé " paní pronjímatelky mně opravdu šokuje. To může takhle chodit zvedlý nájem jen tak jak se paní vyspí každý měsíc a já se nemám jak bránit?
Předem děkuji za odpověď Hana