Re: Daňová informační schránka pro PO-pr
Zkusím odpovědět, ale počkejte si i na další reakce :-)
1) Datové schránky byly při jejich zavádění zřizovány všem právnickým osobám ze zákona. Informujte se proto, jak to je nyní - předpokládám totiž, že i vaší nové firmě zřídí DS nejspíš automaticky :-)
2) Až půjdete na CzechPoint (na poštu) kvůli DS, vezměte si s sebou výpis z rejstříku, občanský průkaz a razítko (máte-li jej, není sice povinné, ale ouředníci ho rádi vidí :-)) Pokud budete potřebovat plnou moc, tak si ji rovnou udělíte před paní sedící u okénka :-)
3) Elektronický podpis pro sro snad ani potřebovat nebudete, když budete mít datovou schránku? Nebo k čemu by vám sloužil?
PS: Hodně informací najdete zde http://www.datoveschranky.info/
Hned na začátku textu pro právnické osoby se uvádí - cituji: "Právnické osobě zapsané v obchodním rejstříku bude datová schránka zřízena automaticky Ministerstvem vnitra, a to bezplatně." Takže ad 1) = vyřešeno :-)
Evi děkuji za info, datové schránky jsou mi jasné, pravděpodobně jste se přehlédla, měla jsem nejasnosti v problematice daňové informační schránky. Každopádně i za praktické informace o datových schránkách děkuji :-)
Pokud se týká první části dotazu, společnost zastupuje jednatel, takže plnou moc nebudete potřebovat. Plná moc se používá pro jiné osoby.
Elektronicky požádáte o zřízení DIS dle § 34d ZSDP. S přihláškou k nahlížení je to různé - někde se žádá v návaznosti na rozhodnutí SD o zřízení DIS, jinde chtějí podat žádosti souběžně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
28. 9. 2010 11:09
Prosím o radu - jsem jediným společníkem a jednatelem nově vzniklé s.r.o. Ráda bych si zřídila DIS pro PO. Vím, že musím požádat o zřízení DIS a pravděpodobně i Přihlášku k nahlížení do DIS. Musím si ale udělit plnou moc (moje s.r.o. mně jako jednateli) nebo tato není potřeba a je u jednatele PO automaticky dána (z podstaty této funkce)?
A ještě jeden dotaz pro velmi zkušené s elektronickými podpisy - mám jej na IČO OSVČ, jako která zároveň taky podnikám. Mohu tento elektronický podpis používat i pro novou s.r.o. nebo si budu muset zajistit podpis nový - na stejné jméno, ale přímo pro s.r.o.?
Děkuji!