Re: Začátečník-přiznání DPH, přijatá pln
Jo, když nechtěj fakturu, tak ji asi k ničemu nepotřebují a je to jejich problém. Vy budete mít nákup a proti tomu prodej v pořádku.
Děkuji moc.A ještě, zda máte čas: :-) Můj přítel koupil jeté auto v Itálii, ale doklad od toho nemáme.Teď bych ho chtěla vložit do podnikání. Znamená to, že v techničáku musím být uvedená já jako majitel auta, abych si mohla uplatnovat výdaje a platit silniční daň, nárokovat DPH z benzinu? Nebo to může být napsáno na něj, ale on je jen můj zaměstnanec...Nebo mně ještě napadlo to řešit jako darem do podnikání a mohli bychom si i trochu snížit ZD pro daň z příjmů ....Nebo jak byste to, prosím, vyřešila vy? Možná je to pro vás příliš nesrozumitelné, ale děkuji.
Pokud auto vložíte do podnikání, musí být napsáno v TP na vás nebo manžela. Jelikož nemáte ani fakturu a musel by pro vložení do majetku být odhad, auto bych raději přes autobazar
koupila od přítele, autobazar vám tuto papírovou transakci udělá
jistě za symbolickou cenu a tím budete mít i fakturu nebo kupní smlouvu a za tuto cenu ho vložíte do podnikání a budete 5 let odepisovat do nákladů, uplat%novat DPH z PH a všechny ostatní náklady.
>>>>>>a
>>>>>>potřebovala bych vědět, zda přijaté faktury na díly
>>>>>>od
>>>proti tomu prodej v pořádku.
>>
>>Děkuji moc.A ještě, zda máte čas: :-) Můj přítel
>>koupil jeté auto v Itálii, ale doklad od toho
>>nemáme.Teď
>>bych ho chtěla vložit do podnikání. Znamená to, že v
>>techničáku musím být uvedená já jako majitel auta,
>>abych
>>si mohla uplatnovat výdaje a platit silniční daň,
>>nárokovat DPH z benzinu? Nebo to může být napsáno na
>>něj,
>>ale on je jen můj zaměstnanec...Nebo mně ještě
>>napadlo
>>to řešit jako darem do podnikání a mohli bychom si i
>>trochu snížit ZD pro daň z příjmů ....Nebo jak byste
>>to, prosím, vyřešila vy? Možná je to pro vás příliš
>>nesrozumitelné, ale děkuji.
>Pokud auto vložíte do podnikání, musí být napsáno v TP
>na vás nebo manžela. Jelikož nemáte ani fakturu a
>musel by pro vložení do majetku být odhad, auto bych
>raději přes autobazar
>koupila od přítele, autobazar vám tuto papírovou
>transakci udělá
>jistě za symbolickou cenu a tím budete mít i fakturu
>nebo kupní smlouvu a za tuto cenu ho vložíte do
>podnikání a budete 5 let odepisovat do nákladů, uplat%novat
>DPH z PH a všechny ostatní náklady.
Děkuji moc, tato varianta by mě vůbec nenapadla. Tohle bych ale provést nemohla, když bychom se rozhodli uplatnovat výdaje paušálem, že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 9. 2010 15:53
DObrý den, mám nově otevřenou autodílnu, jsem plátce a potřebovala bych vědět, zda přijaté faktury na díly od plátců musím zahrnout do přiznání do přijatých plnění? Jde o to, že tyto díly jsem již dál prodala bez papírů, tudíž je nemám při případné kontrole na skladě. Stačí, když si dovistavím faktury a zahrnu to do přiznání k DPH? Nebo nějaké jiné řešení? Díky moc ...