Re: Musí být razítko u s.r.o.?
S razítkem je to těžké, ze zákona povinné není, ale dříve či později narazíte na někoho kdo věří že povinné je a prostě ho vyžaduje. Osobně jsem z počátku vyšvětloval a odkazoval na zákony, po čase jsem to vzdal a nechal jsem si razítko udělat, nestojí moc, a ušetříte si nervy a čas.
Re: Musí být razítko u s.r.o.?
Paní Evo, tak jsem si pročetla ten odkaz, co uvádíte - NEMÁ TO CHYBU, zvlášt ten odkaz na článek s prodávanou čínskou dušičkou...
Maminka měla před pár lety podobný problém s finančákem, když její manžel prodal náhodně vlastnoručně vytesanou sochu doslova za pár babek a hádala se s ní o § 10, ale uhájila to. Už si nevybavuji podrobnosti, tou dobou jsem byla ještě ve škole, ale pamatuji si dobře, jak kolem maminky lítala Pepka s kladívkem z té paní.
Takže asi je to opravdu na tom, na koho známej narazí a v případě, že to bude podobná paní, na kterou jste natrefila Vy, tak ho čeká hoooodně radostných okamžiků, co? Ale musím uznat, zvládla jste tu paní na jedničku!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 9. 2010 18:50
Dobrý den,
teď možná jeden triviální dotaz, ale kamarád rodičů, který vlastní společnost s ručením omezeným, nám při své poslední návštěvě říkal, že nemá pro tuto společnost razítko, že prý ho po něm ještě nikdo nikdy nechtěl a on prý ho tedy taky nechce. A přiznání a podobné výkazy nebo třeba faktury prý jen podepisuje. Je plátcem DPH, snad čtvrtletním, měsíčním nebude.
Sice mi do toho nic není, je to jeho firma a účetnictví si nějak vede sám, ale jen tak ze zvědavosti jsem zkoušela zapátrat na internetu, jestli není razítko potřeba ze zákona, ale na nic konkrétního se mi nepodařilo narazit.
Nevíte náhodou, jestli musí nebo nemusí být ve společnosti razítko?
Moc děkuji, Míša.