Re: Kolik stojí Triada?
Před 3 roky jsem měla zkušenost s Triadou, je to hrůza, rozdělené do modulů, neprovázané, vše se zadávalo ručně, moduly se musely dokupovat. Měla jsem štěstí na dobrého starostu, zakoupil program KEO od firmy Alis a je klid, hot line perfektní. Cena programu byla nad 10000,-Kč. Roční udržovací poplatek cca 4 000,-Kč.
Dobrý den, děkuji moc za reference.
Takže podle toho, jak říkáte, tak Triadu raději ne?
Takhle pracujeme v Gordicu, vše ručně a otrocky MD,D a MD,D..., protože starostovi se zdálo zbytečné zakoupit kromě modulu na účetnictví, mzdy a pokladnu i ty ostatní. Ale naše známá na jiné obci má sice všechny potřebné moduly, ale tam jim ty moduly zase pro změnu nekomunikují mezi sebou, takže stejně musí ručně účtovat. Nevím, ale docela se bojím, třeba zbytečně, že při tom takhle můžu udělat neúmyslně chybu. K tomu ručnímu účtování si ještě vedu další evidenci v sešitech nebo u mě doma v Pohodě, jenže to je program spíš pro podnikatele a nemá rozpočtovou skladbu, což je vážně škoda. Takže moc spokojená s Gordicem nejsem, ale asi jsem moc rozmazlená z těch programů pro podnikatele, kde je vše krásně provázané, aspoň v těch, co jsem měla možnost účtovat...
A ta částka, kterou uvádíte, ta platí pro Keo nebo pro Triadu? Myslím tím tu cenu programu...
Ještě jednou moc děkuji, Míša.
Platí pro KEO, je odstupňovaná podle velikosti obce. Jinak má KEO v balíčku evidenci obyvatel, poplatky, mzdy, majetek, účetnictví a moderní kancelář. Nyní ještě program na odesílání dat na CSUIS, ale ten je zvlášť. Stojí cca 3500,-Kč, ale odešle výstupy přímo z účta. Dají se nastavit automatické operace na předkontaci. Jsou sice zadané, ale musí se upravit dle vlastní potřeby. Triada je něco podobného jako Gordic. Já bych v ní neúčtovala ani za milion, ale znám účetní, které si ho nemohou vynachválit.
Děkuji moc, zkusím ještě jednou přemluvit starostu, protože s Gordicem spokojená vážně nejsem, ale i u tohoto programu se najdou účetní, kteří si ho chválí. Navíc jsem teď zjistila, že před Gordicem měli Keo, jen nemají poslední aktualizace nevím od kterého roku, protože jim bývalá účetní řekla, že si tenhle program musí koupit, protože ho prý Kraj od svých obcí požaduje. Ale spíše to požadovala ona jako prodejce Gordicu, protože podle informací Kraje žádný takový požadavek nemají, chtějí jen účetnictví zpracované tak, jak má být se všemi povinnými výstupy a volba programu je na obci. Prostě prodala program...
Jen nevím, jak by to bylo, kdybychom po letech přešli zpět na to KEO, protože se v programu za tu dobu určitě hodně změnilo. Ale věřím, že by nám to ušetřilo spoustu času a hlavně práce.
Ještě jednou moc děkuji, Míša.
Fakt je ten, že když přecházelo účto z bývalých okresů na obce, chtěli všem nacpat Gordic, někteří odolali, jiní ne. Mě bylo asi 2 roky předtím doporučeno, abych si účtovala sama a výstupy předávala na okres, takže jsem si program vybírala. Ohledně KEA zkuste kontaktovat přímo Alis,pokud už jste ho měli, třeba se nějak dohodnete.
Hmmmm, už jsem se ptala a nedohodli jsme se, prostě musíme koupit program nový, protože za tu dobu, co máme Gordic, tak se hodně změnilo a aktualizace by prý nestačila. Ale zastupitelé se dohodli na pořízení lepšího programu a podle toho, co mi říkal zástupce Alisu, tak to bude docela za dobrou cenu kolem deseti tisíc, takže jako obec nezchudneme. Gordic je daleko dražší, alespoň, když jsem se před měsíci ptala na jeho cenu, to se mi "protočily panenky"....
No, já se ptala schválně na Kraji a tam mi řekli, že výběr programu je na obci, do toho prý nemají právo zasahovat, takže tohle bylo opravdu nejspíš z iniciativy té paní účetní-dealerky Gordicu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 9. 2010 19:32
Dobrý večer,
prosím Vás, můžete mi říct, kolik stojí Triada? A jak jste s ní spokojeni?
Je to také rozdělené do modulů podobně jako v Gordicu, kdy, pokud si nezakoupíte příslušný modul, tak se Vám neevidují pohledávky a závazky nebo třeba mzdy a musíte to všechno pak účtovat do programu ručně a k tomu si vést další evidenci např. v sešitu apod. (jako bohužel já, protože starostovi se zdá zbytečné dokupovat další modul...)?
Nebo je to jako např. v Pohodě pro podnikatele, kde je vše hezky pohromadě a účtování je tak vážně pohoda?
Jde o obec, kde je asi tři sta obyvatel, ale jaký by byl problém účtovat v tomto programu třeba další obec, kdyby bylo potřeba?
Moc děkuji, Míša.