Nemoc HM 45 tisíc

• (neregistrovaný)

29. 9. 2010 14:59

Moc prosím o radu, jdu plánovaně na operaci a budu 14 dní na neschopence, za poslední roky jsem nemarodil, mám více nez rok každý měsích HM 45 tisíc, nemoc bude od 14.10. do 31.10.
    Jaká bude moje nemocenská? a kolik z toho mi zaplatí firma ve výplatě a kolik PSSZ? Moc děkuji za odpověd, nejsem účetní a netuším jak k tomu dojít, kalkulačky mi počíkají každá něco jiného.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 9. 2010 19:56

xJ (neregistrovaný)

Re: nemoc HM 45 tisíc
      Pokud bude nemoc od 14.10-31.10. a máte pracovní dobu pondělí-pátek, tak ve dnech 14.15,18.10 nedostanete nic, a od 19.10.-27.10. dostanete náhradu mzdy za pracovní dny od zaměstnavatele a od 28.10. do 31. 10 vám nemocesnké dávky za kalendářní dyn bude platit OSSZ.
      Kolik dostanete od zaměstnavatele si můžete vypočítat tak, že vezmete náhradu mzdy platnou pro měsíce 10-12/2010 (průměr na dovolenou) a dosadíte tuto částku sem do kalkulačky
      http://www.mpsv.cz/cs/8302, jenom upozorním, že průměry na dovolenou se budou nyní měnit, pro 3Q bude jiný než pro 4Q. Pokud ale máte pořád stejnou mzdu, rozdíl by neměl být tak velký.
      Co se týká nemocenských dávek, tak tam se počítá příjem za posledních 12 měsíců., možná že máte na výplatní pásce uveden průměr pro nemocenské dávk a tuto řástku by jste si musel dosadit do kalkulačky pro výpočet nemocenských dávek, najdete na netu.

• 30. 9. 2010 8:33

RenataH (neregistrovaný)

Re: nemoc HM 45 tisíc
      to je hloupost, za 4 dny nemocenské nemůže mít 272 Kč. Nemocenská bude určitě vyšší a náhrada mzdy pro změnu nižší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).