Dobrý den,
možností je několik, záleží, která Vám bude vyhovovat. První možnost je někoho zaměstnat. Tam musíte splnit povinnosti spojené se zaměstnáváním. Poté připadá v úvahu založení sdružení fyzických osob (více v připojeném odkazu). Další variantou je vzájemná spolupráce s jiným živnostníkem, bez založení sdružení. Musíte se domluvit na fakturovaných částkách. V praxi je samozřejmě běžná i vzájemná přefakturace, jen by se nemělo jednat o tzv. švarcsystém.
Více:
Chci se stát zaměstnavatelem. Kde všude se musím registrovat?
Ve sdružení podnikají živnostníci společně, daní ale sami
Za švarcsystém hrozí pokuta až 300 000 korun. Jak se mu vyhnout a přesto ušetřit?
Dagmar Kučerová ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
16. 10. 2011 14:42
Dobrý den,
chtěl bych od vás radu ohledně živnostníků. Jsem jeden z nich a zabývám se výrobou nábytku. Práce mám nad hlavu a tak přemýšlím,
že bych si vzal někoho na pomoc k sobě. Můžete mi poradit, jaký nastavit systém mezi námi (živnost, zaměstnanec), jak se vypořádat s nákupem materiálů, fakturování a jiné? Jsem plátce DPH.
Děkuji za odpověď