Re: nájemce - výpověď
V platném znění občanského zákoníku je přístřeší definováno v § 712 odst. 5 jako provizorium do doby, než si zájemce opatří řádné ubytování a prostor k uskladnění svého bytového zařízení a ostatních věcí domácí a osobní potřeby. Je to tedy nějaký prostor, který se může přidělit na základě rozhodnutí soudu o vyklizení bytu s náhradou. Může to být pokoj v hotelu, na ubytovně, noclehárně, který slouží pouze pro přechodné ubytování. Může to být i jiná místnost, kde má dotyčný věci pod uzamčením. V zákoně č. 102/1992 Sb., se pojem přístřeší nijak nespecifikuje.
>>>
>>>S díky
>>>Irena
>>V platném znění občanského zákoníku je přístřeší
>>definováno v § 712 odst. 5 jako provizorium do doby,
>>než si
>>zájemce opatří řádné ubytování a prostor k uskladnění
>>svého bytového zařízení a ostatních věcí domácí a
>>osobní potřeby. Je to tedy nějaký prostor, který se
>>může
>>přidělit na základě rozhodnutí soudu o vyklizení bytu
>>s
>>náhradou. Může to být pokoj v hotelu, na ubytovně,
>>noclehárně, který slouží pouze pro přechodné
>>ubytování.
>>Může to být i jiná místnost, kde má dotyčný věci pod
>>uzamčením. V zákoně č. 102/1992 Sb., se pojem
>>přístřeší
>>nijak nespecifikuje.
>>
>
>
>no a na jak dlouho ? co je to provizorium ??
proboha, čtete vůbec ty odpovědi?
než si
>>zájemce opatří řádné ubytování a prostor k uskladnění!!!
jasně že čtu odpovědi :-)
jen mi to přijde dost nejasné v tom, že pokud mám zajistit přístřeší, např. pokoj , hotel...tak tím, že nájemce neplatí řádné nájemné, nebude mít peníze nikdy a tudíž mu budeme platit hotelový pokoj donekonečna.....
teď platí nájem 3000,-, to dáme za jeho hotelvé ubytování více :-((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 9. 2010 16:22
Dobrý den,
máme nájemce, který má NS na dobu neurčitou. Neplatí řádné nájemné již od roku 2009. Na naše urgence zareaguje tak, že rychle uhradí dluh a pak zase půl roku neplatí vůbec. Rádi bychom mu dali výpověď z nájmu bytu. nicméně jsem našla v občanském zákoníku toto:
skončí-li nájemní poměr výpovědí pronajímatele podle ust. § 711, odst. 2, písm. b) občanského zákoníku stačí při vyklizení bytu poskytnout přístřeší (ust. § 712 odst. 5 OZ).
můžete mi někdo prosím říci, co je to "přístřeší".??
nějak jsem to úplně z OZ nepochopila.
S díky
Irena