Re: Daňové přiznání
Mateřská dovolená se určitě nikam do DP nepíše. Proplacenou dovolenou jí zdanil zaměstnavatel, jde o to, zda má podepsané Prohlášení a uplatnila si slevu na poplatníka. Zeptám se, příjmy z pronájmu jinak zdaňujete Vy? Pokud ano, manželka kvůli proplacené dovolené nic podávat nemusí....
Děkuji, jde o první pronájem, manželka má podepsané prohlášení a uplatnila si slevu na poplatníka. Já jsem zaměstnaný, takže kdybych si zahrnul do daňového prohlášení příjmy z pronájmu, musel bych si daňové přiznání připravit sám, tak to udělá mzdová účtárna. Takže když na manželku připravíme daňové přiznání, tak ta proplacená dovolená se do přiznání nevykazuje?
Pokud bude manželka podávat daňové přiznání, musí tam zahrnout všechny příjmy, tedy i příjem od zaměstnavatele. Zaměstnavatele požádá o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2010 a zároveň ho nebude žádat o roční zúčtování daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 10. 2010 11:05
Dobrý den,
mám dotaz, manželka byla od ledna 2010 na mateřské dovolené,nyní je na rodičovské dovolené, byla ji proplacena od zaměstnavatele dovolená a máme příjmy z pronájmu. Musí si manželka podat daňové přiznání za r. 2010 sama a uvést tam i příjmy z pronájmu? Uvádí se do daňového přiznání i příjmy z mateřské dovolené?
Děkuji.