Daňové přiznání

• (neregistrovaný)

1. 10. 2010 11:05

Dobrý den,
    mám dotaz, manželka byla od ledna 2010 na mateřské dovolené,nyní je na rodičovské dovolené, byla ji proplacena od zaměstnavatele dovolená a máme příjmy z pronájmu. Musí si manželka podat daňové přiznání za r. 2010 sama a uvést tam i příjmy z pronájmu? Uvádí se do daňového přiznání i příjmy z mateřské dovolené?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2010 11:55

v.e.n.d.y.

Re: Daňové přiznání
      Mateřská dovolená se určitě nikam do DP nepíše. Proplacenou dovolenou jí zdanil zaměstnavatel, jde o to, zda má podepsané Prohlášení a uplatnila si slevu na poplatníka. Zeptám se, příjmy z pronájmu jinak zdaňujete Vy? Pokud ano, manželka kvůli proplacené dovolené nic podávat nemusí....

• 2. 10. 2010 8:32

láďa (neregistrovaný)

Děkuji, jde o první pronájem, manželka má podepsané prohlášení a uplatnila si slevu na poplatníka. Já jsem zaměstnaný, takže kdybych si zahrnul do daňového prohlášení příjmy z pronájmu, musel bych si daňové přiznání připravit sám, tak to udělá mzdová účtárna. Takže když na manželku připravíme daňové přiznání, tak ta proplacená dovolená se do přiznání nevykazuje?

• 2. 10. 2010 8:58

xJ (neregistrovaný)

Pokud bude manželka podávat daňové přiznání, musí tam zahrnout všechny příjmy, tedy i příjem od zaměstnavatele. Zaměstnavatele požádá o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2010 a zároveň ho nebude žádat o roční zúčtování daně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).