Re: potvrzení - přídavky na dítě
Pokud při té evidenci na ÚP neměla jiného zaměstnavatele, u kterého by měla podepsané prohlášení, mohla mít podepsané prohlášení u Vás. Prohlášení totiž může mít v tomtéž období podepsané jen pro jednoho zaměstnavatele a evidence na ÚP není zaměstnání, takže nic nebránilo tomu, aby u Vás slevu uplatňovala. Tak to prohlášení berte tak, že platí i pro tu následnou DPP. Všechny příjmy, u kterých bylo podepsané prohlášení, se zahrnují do daňového zúčtování nebo do daňového přiznání, protože jde o zálohovou daň. A do potvrzení o příjmech pro přídavky se zahrnují všechny ČISTÉ příjmy (ale bez bonusu), tzn. nejen ty daněné zálohovou daní, ale i ty, které byly daněné srážkovou daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
1. 10. 2010 11:59
Dobrý den,
jsem mzdovka začátečník a prosím o radu.
V roce 2009 pracovala zaměstnankyně od 1.1. do 31.3. na HPP. V dubnu a květnu byla vedena na ÚP a chodila k nám na brigádu na dohodu o provedení práce. Našla jsem růžové prohlášení k dani na rok 2009, kde je prostě jen rok 2009 bez uvedení jakékoliv změny. U té dohody o provedení práce byla za oba měsíce uplatněna sleva na dani - lze to vůbec, když byla vedená na ÚP?
Bude se tento přjem zahrnovat do povrzení o příjmech pro účely výpočtu přídavků na dítě?
Velmi děkuji za vysvětlení, ještě jsem se s tím nesetkala.