Prosím o radu-okamžité zrušení PP

• (neregistrovaný)

1. 10. 2010 14:54

Prosím o názor zkušenějších...
    Se zaměstnancem jsme okamžitě zrušili PP - v 11/2009. Došlo k soudnímu řízení, soud rozhodl, že OZ PP je neplatné, rozsudek dosud nenabyl právní moci. Firma a zaměstnanec sepsali "dohodu o narovnání", ve které se mimo jiné dohodli, že "OZ PP je neplatné a že PP skončil dohodou z důvodů dle § 52 c) a zaměstnanci náleží odstupné v částce XY". (podmínka min. 3prům. měsíčních platů je splněna).Den skončení je shodný se dnem, kdy mu bylo předáno původní okamž.zrušení, tj. pro nás i pro něj se datum skončení PP nezmění. Právníci tvrdí, že tato dohoda je dostatečná a není třeba sepisovat žádnou další ohledně skončení PP. Já si tak jistá nejsem... Ani se mi nezdá pouhé uvedení "důvodu dle § 52 c)". Na "ušetřených" odvodech z důvodu odstupného se bude jednat o dost vysokou částku a nevím, zda OSSZ nebo IP při kontrole nebude mít nějaké připomínky. Nerada bych se já - jako personální - dostala do problémů, že jsem něco sepsala špatně. Nehledě na to, že § 49 jasně uvádí, že dohoda musí být sepsána písemně, jinak je neplatná. Může výše zmíněná dohoda nahradit dohodu o ukončení PP?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).