Re: Neplátce nakoupí zboží z Polska od p
Pokud nejste plátce, musí vám vystavit doklad s dph a vy musíte s jejich dph zaplatit.
bez daně by vám mohli vystavit doklad jen v případě, že byste
byli plátci daně a zdanili pak ve svém daňovém přiznání k dph v ČR.
takže pokud vám prodávají s daní mají správně, pokud vám
prodávají jako neplátci bez daně dělají chybu
ano tomu rozumím a to vím. Přes všechna moje upozornění a požadavky aby doklad opravili, tak neučinili a neustále argumentují, že zboží bylo vyvezeno do ČR, nechtějí pochopit že nejsem plátce DPH. Zajímalo mě, jestli se mohu do postihu od FÚ dostat nějak i já, i když jsem se opravdu snažila uvést vše na pravou míru.
s FÚ nevím jak se na to dívají. ale vy jste vlastně pořídila zboží
a nezaplatila ani tam ani u nás dph.
vysvětlete jim, že nedělají vývoz = do třetích zemí= ten je opravdu bez daně , ale dělají dodání zboží do EU a ten neplátci musí zdanit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 10. 2010 12:02
dobrý den,
prosím o radu. Mám malý obchůdek, jezdím nakupovat do Polska. Nejsem plátce DPH, nakupuji tedy běžně s polskou DPH,jako běžný občan (od firem - plátců DPH). Existují ale někteří dodavatelé, kteří tvrdí, že když je to do ČR tak je to pro ně vývoz a vystavili mi doklady bez DPH. Já jsem ochotná DPH doplatit, ale nechtějí o tom ani slyšet. Už nevím jak na ně, můžu já z toho mít nějaké problémy? když jsem je na to několikrát upozorňoval, posílala zpět faktury atd? nevím co s nimi dál.
Dále jsem se chtěla zeptat, jestli existuje nějaký limit, pokud nakupuji v Polsku s DPH jako podnikatel... myslím tím registrační povinnost v Polsku ne v ČR.
děkuji za radu.