Moc prosím o radu, děkuji
>Zdravím, prosím o radu. Průměr PPÚ se počítá takto?
>Hrubou mzdu má 22500,- Kč:
>hrubá mzda : odpracované hodiny?
>Když zaměstnanec nastoupil 1.9.10 tak mám do 9/10
>zapsat průměr 133,92 Kč nebo nechat prázdné a průměr
>zapsat až další měsíc? Pak bych to brala průměr za 9+10/10
>děleno odpracované hodiny?
>Díky moc všem za rady.
Re: Průměr PPÚ-Prosím spěchá
Pokud průměr potřebujete už na září (např. na náhradu za svátek), tak ho vypočítejte tak jak jste uvedla. Já tak taky postupuji. Pokud ho budete potřebovat až na říjen, záleží na tom jestli v září odpracoval 21 dní (rozhodné období je III. Q, to je červenec - září). Pokud ano, spočítáte průměr ze mzdy za září a budete ho používat pro celý IV.Q. Pokud neodpracoval v září 21 dní, tak bych počkala až budu proplácet nějakou náhradu před koncem dalšího rozhodného období a až potom bych spočítala podle výdělku do té doby.
No vlastně nepotřebuji, nečerpal dovolenou a v říjnu také nebude. Teď jen někoho zastupuji a nevím jak se to dělá. V září byl státní svátek, tudíž ho tam musím dát? Asi ano. Takže do 9/10 napíšu těch 133,92 a v říjnu tam dám tedy průměr za 9+10/10? Nebo stále stejný jako v září a průměr se mi změní až po skončení 4Q?Moc díky
No teĎ o tom tak přemýšlím a za svátek v září by měla být náhrada spočítaná jako pravděpodobný výdělek si myslím, jestli má měsíční mzdu, tak by to mělo být stejný jako každý den, ale ještě uvidíte jak Vám odpoví ostatní. Říjen už bude jak jste uvedla z měsíce září.
Podle průměru, který uvádíte, tak asi měsíční mzdu za svátek nekrátíte. Hrubou mzdu byste měla dělit nikoliv 168, ale 176, protože v tom případě se svátek počítá jako doba odpracovaná.
V září průměr vůbec nepotřebujete.
Druhá možnost je mzdu za svátek pokrátit a zaplatit svátek průměrem. V září se používá průměr z II.Q, ale protože neodpracoval 21 dnů, tak průměr pravděpodobný.
V říjnu už budete používat průměr skutečný, protože v III.Q 21 dnů odpracoval. Ten bude platit až do 31.12.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 10. 2010 12:49
Zdravím, prosím o radu. Průměr PPÚ se počítá takto? Hrubou mzdu má 22500,- Kč:
hrubá mzda : odpracované hodiny?
Když zaměstnanec nastoupil 1.9.10 tak mám do 9/10 zapsat průměr 133,92 Kč nebo nechat prázdné a průměr zapsat až další měsíc? Pak bych to brala průměr za 9+10/10 děleno odpracované hodiny?
Díky moc všem za rady.