Re: prosím o radu účtování dopravy+zboží
A je tento postup stejný, tedy že pořizovací náklady vstupují do ceny materiálu, když mi přjde nejdřív faktura na dopravu materiálu (soukromý dopravce) a poté, třeba až za týden, 14 dní, teprve faktura na samotný materiál? Jak by to mělo být správně? Děkuji
Re: prosím o radu účtování dopravy+zboží
Když mám dopravu,balné nebo tak na faktuře, účtuji stejně. Ale pokud mám vedlejší pořizovací náklady na samostatné faktuře, a je problém to připočítat k skladové ceně materiálu, účtuji na samostatnou analytiku 112. Na konci roku spočítám tím hrozným vzorečkem (co si ho vždycky jednou ročně někde najdu) podíl vedlejších pořizovacích nákladů, které mají být v nákladech a zbytek nechám na analytice 112
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 10. 2010 8:51
potřebuji poradit když máme fakturu na materiál,zboží a máme k tomu fakturu za dopravu,tak potřebuji zahrnout dopravu do ceny materiálu a dát na sklad včetně dopravy.
příklad: nákup materiálu-pořízení materiálu 2500,- 111/321
500,- 343/321
doprava 1000,- 111/321
200,- 343/321
a vnitřním dokladem dám převod na 112
zaúčt: 2500+1000=3500 112/111
mám to tak správně děkuji za kontrolu