Pro potvrzení dokladu o výši ročního příjmu (příd. na děti) uvádím z mzdového listu - úhrn čistého příjmu. Poznemenávám vč. daňových bonusů. Ale ještě přemýšlím, spadá mi do toho čístého příjmu roční zúčtování daně (cca 15000) nějak se mi to nezdá, jestli ho nemám odečíst. Něco se tu v diskuzi psalo, tak teď nevím... Nerada bych zaměstnance příp. ošidila o přídavky. Děkuji za názory.
Re: potvrzení ročního příjmu
Já ty bonusy jednou konzultovala na úřadu práce, nedokázali mi poradit, tak tam píšu včetně bonusů, že si to přeberou.. Takže správně - RZD patří do čistého příjmu - daňové bonusy skutečně odečtu?
pokud to píšete vč. bonusů, pak se může stát, že kvůli těmto bonusům, které píšete neoprávněně, nedosáhnou na dávky, na které by jinak vznikl nárok (takže, pozor, aby na Vás nepodali třeba tito zam-ci žalobu)
Právě bych tohle nechtěla, připravit o dávky, ale jak píšu řešila jsem to. A zalekla jsem se toho RZD, to je velká částka, bonusy byly minimální. Děkuji za upřesnění, hezký den!
5. 10. 2010 9:33
Pro potvrzení dokladu o výši ročního příjmu (příd. na děti) uvádím z mzdového listu - úhrn čistého příjmu. Poznemenávám vč. daňových bonusů. Ale ještě přemýšlím, spadá mi do toho čístého příjmu roční zúčtování daně (cca 15000) nějak se mi to nezdá, jestli ho nemám odečíst. Něco se tu v diskuzi psalo, tak teď nevím... Nerada bych zaměstnance příp. ošidila o přídavky. Děkuji za názory.