Hlavní navigace

Je pracovní cestou Teambulding?

  • (neregistrovaný)

    5. 10. 2010 9:44

    Dobrý den,
    zaměstnanci naší firmy se zúčastňují Teambuldingu, kde zdokonalují firemní dovednosti. Je taková cesta uznatelnou pracovní cestou a náleží těmto zaměstncům stravné? Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2010 12:26

      v.e.n.d.y.

      Re: Je pracovní cestou Teambulding?
      Zaměstnavatel je vyslal na tuto cestu, budou mít placený normální pracovní den a měl by jim dopředu vystavit příkaz ke služební cestě a zaměstnanci mají nárok na stravné.

    • 5. 10. 2010 12:32

      Jitule (neregistrovaný)

      Re: Je pracovní cestou Teambulding?
      Souhlasím - zajímavé je také vyjádření nejvyššího soudu k pracovnímu úrazu, který se stal při team-buildingu. Uvádím část z rozhodnutí: "Tzv. team-building bývá chápán jako intenzivní a záměrné (cílené) budování a rozvíjení pracovního potenciálu pracovních týmů; zejména bývá kladen důraz na prohloubení motivace a vzájemné důvěry, na zlepšení výkonnosti a komunikace mezi členy pracovního kolektivu, na zlepšení týmové kreativity apod. Pro závěr, zda se skutečně jedná o takový kurz týmové spolupráce, není jistě rozhodující jeho formální označení v příslušných dokumentech, nýbrž jeho vlastní obsahová náplň. Vzhledem k tomu, že významné je až individuální posouzení obsahové náplně „výjezdního zasedání“, a v tomto rámci také posouzení konkrétní činnosti („úseku“ pracovní cesty), při níž došlo k poškození zdraví zaměstnance, nepochybně by se nejednalo o činnost v přímé souvislosti s plněním pracovních úkolů, kdyby po skutkové stránce bylo kupříkladu zjištěno, že šlo pouze o společný pobyt zaměstnanců bez cíleného průběhu, který měl jen povahu „zaplacené dovolené“.
      Celé znění najdete na http://www.nsoud.cz/JudikaturaNS_new/judikatura_prevedena2.nsf/WebSearch/FB10741437A0FE60C12575EF0037BC06?openDocument

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).