Pracovní smlouva na dobu určitou-neurčit

• (neregistrovaný)

5. 10. 2010 10:53

Dobrý den, chtěl bych se zeptat máme zaměstnance tomu teď bude končit pracovní smlouva, kterou má na dobu určitou, je to jeho první smlouva u nás. Já vím, že když tato smlouva skončí a on bude u nás stále pracovat bere se to jako kdyby měl smlouvu na neurčito. Chtěl bych ale aby mi podepsal novou smlouvu, která by měla být na dobu neurčitou a měla by v ní být zkušební doba. Chci se zeptat jde to mu dát podepsat smlouvu na dobu neurčitou a zase v ní mít zkušební dobu? Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2010 10:59

all (neregistrovaný)

Re: Pracovní smlouva na dobu určitou-neu
      Doba určitá může být nejdéle na dobu 2 let, takže pokud ještě nevyčerpal tu 2 letou dobu, můžete ještě stále prodloužit na dobu určitou. Déle jak na 2 roky můžete dát např. při zástupu za nemoc, mateřskou, rodičovskou atd.
      Jinak,pokud chcete dát zkušební dobu, musíte nechat tu původní pracovní smlouvu uplynout do doby sjednané a potom uzavřít nový pracovní poměr na dobu neurčitou se zkušební dobou. Musí to prostě být nová pracovní smlouva nemůže to být dodatek k té původní smlouvě.

• 5. 10. 2010 11:34

patrik.o (neregistrovaný)

Re: Pracovní smlouva na dobu určitou-neu
      Děkuji moc, myslel jsem si to, ale chtěl jsem se ujistit, má ji na půl roku tu smlouvu, takže teď akorát musím zajistit aby mi tu novou smlouvu podepsal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).