DPP sjednaná s OSVČ?

• (neregistrovaný)

5. 10. 2010 16:22

Dobrý den, prosím Vás, setkal už se někdo s tím, že by měla firma objednané opravy ve své provozovně u živnostníka a ten na tyto práce předložil Dohodu o provedení práce a chtěl peníze bez sražené 15% daně? Já si do teď myslela, že když se DPP sjednává, pak je zam-tel povinen odvést 15% daň???

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2010 16:25

Maxx (neregistrovaný)

Re: DPP sjednaná s OSVČ?
      Pokud podepíše prohlášení - tak bude zdaňováno zálohou daní.

• 5. 10. 2010 16:31

evvka (neregistrovaný)

Ano, to jsem zapomněla napsat. Ale je to tak, že když je sjednaná DPP, pak nastává poměr zam-tel - zam-nec? Já jsem z něj na větvi, chce po mě vyplatit sjednanou částku bez sražení daně, že si to zahrne do DP...., že je podnikatel....

• 5. 10. 2010 16:37

Katuška (neregistrovaný)

To si musí rozmyslet, jestli je OSVČ (pak např. smlouva o dílo či faktura) nebo ne. DPP je výhradně o vztahu zam-tele a zam-ce a musíte srazit srážkovou daň nebo zálohu na daň z příjmu.
      Pokud si firma objednala živnostníka, pak ať požaduje fakturu nebo tu smlouvu o dílo. Firma s ním rozhodně teď nemusí sepisovat DPP.

• 5. 10. 2010 16:46

Maxx (neregistrovaný)

Holt pán je asi vyčúránek. Chce ušetřit na SP a ZP. Ve všem má pravdu, vy by jste mu museli vyplatit mzdu, vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech, on si to zahrne do daň. přiznání. Ale pokud jste si objednali živnostníka, měl by vystavit fakturu.

• 5. 10. 2010 19:57

evvka (neregistrovaný)

Díky moc za odpovědi, on byl tak arogantní, že jsem vlastně začala pochybovat o tom, jestli mám pravdu. Firma si opravdu objednala živnostníka, práce stále probíhají a já jsem tedy chtěla nějakou smlouvu o podmínkách, které si s ním sjednali - myslím si, že by měli mít písemnou smlouvu o ceně, o rozsahu prací, o termínu dokončení ap. a pak teprve po ukončení fakturu - jak by v případě, že neudělá co si sjednali, pak chtěli po něm nějakou odpovědnost. Bez toho, aby se vedení firmy zmínilo, mu vyplatili zálohy na práce a teď chtějí po mě, abych to dotáhla do "vítězsného konce", protože "panáček" chce další a další peníze a jim se nezdá, že udělal to, co si objednali. Ach jo

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).