klasický dotaz, jehož odpověď by zabrala několik set stran, takže najměte si daňového poradce a zaplaťe mu den práce. jinak jen telegraficky:
1) založení sro - přes agenturu dnes jednotky dní, přes ready-made jednotky hodin, v čase problém není. jde o způsob vedení účetnictví.
osvč nemůže mít společníky, může však mít zaměstnance.
2) pokud daněmi myslíte dph, tak dovoz z intrakomunitárních zemí je bez dph, musíte ovšem být již plátcem (na berňáku obvykle na počkání) a dodavateli osvědčit svoje dič
3) výhradní distributor nedělá administrativně/daňově nic jinak, než jakýkoliv jiný prodejce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
18. 10. 2011 12:22
Dobrý den
Mibulý týden jsem nějak náhodou objevil jednu zajimavou skandinávskou firmu vyrábějící kola .
Jelikož tahle firma neměla na svých stránkách výhradního distributora pro čr a sr,napadlo mě jim napsat jak zboží od nich mám dovážet k nám. (upozorňuji předem že tato firma má zastoupení všude až na českou a slovenskou republiku)
Bylo mi odepsáno o jaký přesně styl dovážení mám zájem , jestli maloobchodní , nebo velkoobchodní . ( myslím tím jestli to budu kupovat a dál prodávat konečnému zákazníkovi ,nebo kupovat a dále prodávat obchodníkům kteří to budou prodávat)
Tak nějak náhodou jsem se rozhodl pro variantu kupovat a dále prodávat ( velkoobchodní ).
Takže vlastně jsem od této zmíňené firmy dostal příležitost stát se výhradním distributorem pro českou republiku.
Vyjednali jsme si nějaké podmínky za kterých se stanu výhradním distributorem ve zkušební době 1 roku.
Obnáší to například ,že do 31. října musím podat objednávku na jejich sezonu 2012 (mají 31. října uzávěrku -moje chyba ,že jsem jejich firmu objevil tak pozdě nicméně to musím stihnout ) a do 15.listopadu musím zaplatit 15% s celkové částky.
Pro Vaši představu se jedná o zakoupení 1 plného kontejneru v celkové hodnotě přesahující pár stovek tisíc.
Dneska jsem si telefonoval s majitelem a domluvili se na všech důležitých podmínkách ,například využívívání jejich firemních materiálů ,volba názvu webových stránek , jestli třeba můžu použít jejich název ap.
Navíc již za 3 týny mám vystavovat jejich zboží na veletrhu .. )
Moje otázka č 1 je :
Jaký styl společnosti mám zvolit ? Když semnou bude spolupracovat i můj otec a jsme tak nějak v časové tísni.
s.r.o ? ( dlouhá doba na vyřízení, vklad 200 000Kc - můžu těch 200 000 Kč použit k případné platbě kontejneru ? )
l.t.d ? ( nevím na jakém principu by to fungovalo kdybych např. prodal zboží českému obchodníkovi,nebo jak bych založil sídlo společnosti v čr.)
OSVČ? Má být můj otec živnostník a já společník ?
Která možnost pro Nás bude nejvýhodnější ?
Moje otázka č 2 je :
Jak platit daně ,když zboží přijmu vč. daně ,která byla zaplacena v jinné evropské zemi.
Jak platit daně když zboží příjmu bez daně .
Moje otázka č 3 je :
Jak bych měl postupovat když bych se měl stát výhradnám distributorem a jak si mýslíte vy že je to nejlepší a jak to řeší nejvíce výhradních distributorů v čr ?
Omluvte pravopis a doufám v rozsáhlou odpověď která mi pomůže správně se rozhodnout .