Doručitelnost vyt. dopisu zaměstnanci

• (neregistrovaný)

6. 10. 2010 10:07

Dobrý den,
    pátrám v historii a potřebovala bych si setřídit zjištěné informace ohledně doručitelnosti vytýkacích dopisů - pro mě nepříjemná situace.
    Vytýkací dopisy musím předávat osobně a ani jedeni zaměstnanec mi nepodepsal převzetí!!!
    Jak na to???
    Stačí když za sebe napíšu na vyt. dopis odmítl převzít dne..., nebo mám jít se svědkem, který mi případně potvrdí, že zaměstnanec odmítnul vyt. dopis převzít (to určitě nikoho neseženu), či radši dopisem doporučeně a nebo ješte líp do vlastních rukou??? (poštou je to zase otázka peněz pro zaměstnavatele, který bude muset poštovné hradit)...
    Jde o § 52 písm. f) zákoníku práce, takže kdyby došlo k výpovědi ze strany zaměstnavatele chtěla bych mít vše v pořádku! Obsah jsem v historii našla, ale to převzetí mě trápí.
    Prosím poraďtě! Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2010 10:54

Jitule (neregistrovaný)

Re: Doručitelnost vyt. dopisu zaměstnanc
      Určitě předejte se svědkem, udělejte o tom zápis, kdy a kde jste to předávali a že to zaměstnanec odmítl převzít. To pak založte k případnému prokázání. Ještě uvádím část znění z § 334 ZP o doručování:
      (1) Písemnosti týkající se vzniku, změn a skončení pracovního poměru nebo dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, odvolání z pracovního místa vedoucího zaměstnance, důležité písemnosti týkající se odměňování, jimiž jsou mzdový výměr (§ 113 odst. 4) nebo platový výměr (§ 136) a záznam o porušení režimu dočasně práce neschopného pojištěnce (dále jen "písemnost"), musí být doručeny zaměstnanci do vlastních rukou.
      (2) Písemnost doručuje zaměstnavatel zaměstnanci do vlastních rukou na pracovišti, v jeho bytě nebo kdekoliv bude zastižen anebo prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací; není-li to možné, může zaměstnavatel písemnost doručit prostřednictvím provozovatele poštovních služeb.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).