Re: Nárok na dovolenou
Opravuji - jen za srpen 2 dny (pokud nenavazovaly pr.pom.)
Re: Nárok na dovolenou
>>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>on
>>>>>do 6.7. neměl zaměstnavatele, má nárok jenom na 1,5
>>>>>dne dovolené
>>>>
>>>>To se omlouvám. Napsala jsem celkové dny u nás, ne
>>>>jen
>>>>odpracované dny. Díky
>>>
>>>A to s tím, že nerozeznáte pracovní den od
>>>kalendářního a neumíte dělit 21 , děláte mzdovou
>>>účetní ?
>>Ale all, nebuďte hned tak přísná - Lenka to jen
>>špatně
>>napsala. Napsala "odpracoval", kdyby napsala "jeho
>>pracovní poměr trval", měla by pravdu (tedy
>>nepočítala
>>jsem to...)
> Také jsem to nepřepočítávala a opět můj cit, či spíš
>necit pro zaokrouhlování dovolené mě opět nezklamal.
>Nechte Lenku,každý má nárok udělat chybu, jsme jen
>lidi.
Nejde o chybu, jde o princip, že jako mzdová NEVÍ nebo neumí dělit 21 ? Nebo snad ještě hůř, neví, že za 21 odpracovaných dní náleží 1/12 celor. nároku ? Nejpřijde vám to, že to není chybka nebo omyl, ale totální neznalost naprosto základní věci ? A proč by psala PP trval ? Přece VÍ, že dovolená za odpracované dny se počítá z pracovních dní, ne kalendářních !! Holky, na vás jsou všichni taky tak hodní, jak vy dvě ? Jistě čtete i ostatní příspěvky, níže např. p. Alena je přesvědčena, že nedostala daňové bonusy, protože to, že nedodala podklady zavinila buď personální nebo mzdová, prostě kdokoliv, jen ne ona. Takže naopak - nejsme až moc tolerantní ? Mně jsou určitě sympatičtější tazatelé, kteří se to snaží nějak vypočítat a chtějí kontrolu, než lidi, kteří to mají jako svou práci (teď sem jistě napíše, že to dělá za kolegyni nebo začíná..) a hodí sem ještě blbé údaje a vůbec se nenamáhá sama něco zjistit.
Stejně tak včera tu psala nějaká paní, že ONA nemá čast si číst v zákoníku práce, raději se zeptá nějaké známé nebo napíše sem. To mi přijde už docela hustý. Hezký den
Re: OT - Nárok na dovolenou
Ano, občas to z některých dotazů bohužel vypadá, že mzdovku dělá "jen tak na přivýdělek ženská na vrátnici" bez potřebných znalostí ...
Sama mzdová a pracovněprávní oblast je díky neustálým změnám a komplikovanosti natolik obsáhlá, že - a teď prosím nehažte kameny - by si zasloužila něco jako má např. stavařina - autorizaci. Prostě oprávnění/osvědčení, vydané odbornou zkušební komisí a dokladující, že mzdovka/mzdovák-mzdovec :))) má odborné znalosti na odpovídající úrovni.
Je k neuvěření, co jsou schopné/schopní některé/někteří účetní ve mzdách napáchat ...
A o tom včerejšku, že paní nemá čas studovat zákony ... škoda mluvit, natož psát. Hezký den všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 10. 2010 12:03
Dobrý den,
mohl by my někdo poradit?
Zaměstnace u nás odpracoval 85 dní (07.07. - 29.09.)
Kolik dní má nárok na dovolenou, kterou mu musím proplatit?
Děkuji