Re: Alimenty se počítají z osobní spotře
je to možné. pokud vykazuje nízký základ daně nebo ztrátu, tak se soudce naštval azcela logicky mu určil alimenty z osobní spotřeby - protože když tvrdí, že nevydělá, nemůže mít ani osobní spotřebu:-)
Tak mi to nedalo a zavolala jsem si na tři soudy tady u nás v kraji a všichni pracovníci, co jsem s nima mluvila, mi říkali, že z osobní spotřeby to půjde sotva, protože je na podnikateli, jestli si dá do spotřeby pět tisíc nebo sto, ale že to dělají z příjmů. Tak nevím, ale taky se mi před chvílí povedlo najít na internetu, že se to, kromě těch příjmů a základu daně, počítá taky z 12,7 násobku životního minima, pokud nemá příjmy, ale nikde jsem nenarazila na způsob výpočtu z osobní spotřeby. Ale třeba jen neumím hledat... :)
Moc Vám děkuji za Vaše názory. Míša.
>>Tak mi to nedalo a zavolala jsem si na tři soudy tady
>>u nás v kraji a všichni pracovníci, co jsem s nima
>>mluvila, mi říkali, že z osobní spotřeby to půjde
>>sotva,
>>protože je na podnikateli, jestli si dá do spotřeby
>>pět tisíc nebo sto, ale že to dělají z příjmů. Tak
>>nevím, ale taky se mi před chvílí povedlo najít na
>>internetu, že se to, kromě těch příjmů a základu daně,
>>počítá
>>taky z 12,7 násobku životního minima, pokud nemá
>>příjmy, ale nikde jsem nenarazila na způsob výpočtu z
>>osobní spotřeby. Ale třeba jen neumím hledat... :)
>>
>>Moc Vám děkuji za Vaše názory. Míša.
>
>podívejte se do zákona. tam je to jasné. jinak
>polopaticky: pokud neuvede příjmy, je za příjem považován
>Xnásobek průměrné mzdy, pokud příjmy uvedené neodpovídají
>jeho/jejím možnostem, bere se příjem, který lze
>dosáhnout.No já jsem měla soud s osvč na alimenty a oni se samozřejmě jeho ptají,kolik si bere pro svoji potřebu ale bere se to podle DP ,oni totiž většinou tvrdí,že si třeba berou pro sebe je 5000 za měsíc,což jsou nesmysly,tak asi pro to si to známý myslí.DK
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 10. 2010 16:20
Dobrý den,
nemáte, prosím, někdo z Vás zkušenosti, z čeho soud u OSVČ počítá alimenty na dítě, pokud je rozvedený? Opravdu je to z osobní spotřeby podnikatele, jak tvrdí známý?
Děkuji moc. Míša.