Re: převod družstevního bytu
kupovala jsme byt v loni ,chtěla jsem byt převést na družstvu na děti,řekli mi taktéž že nelze,pouze na osoby v manželském poměru,jinak jen na jednu osobu
kupte byt pouze jeden,realitka to napíše na jednoho a pak to můžete nechat přepsat na oba ,ale za další poplatky
Re: převod družstevního bytu
Nekupujete družstevní byt (ten patří družstvu), ale převodem získáváte (za úplatu) členská práva a povinnosti v družstvu, s nimiž je spojeno právo na uzavření nájemní smlouvy ke konkrétnámu bytu (tzn. musíte s družstvem uzavřít nájemní smlouvu "na sebe" - u družstevních bytů nájem nepřechází). Členem družstva může být jen 1 fyzická osoba, nebo manželé. Zdědí-li např. členský podíl v družstvu 2 dědici, družstvo počká, až se dohodnou kdo z nich bude členem. S přítelem tedy členy družstva nebudete - jen jeden z vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 10. 2010 21:01
kupuji družstevní byt a na bytovém družstvu nám řekli že byt nelze napsat na mě a přítele (pouze kdybychom byli manželé)... je to pravda? kde najdu podrobnosti o tomto převodu?? moc dobře nechápu důvod!!!předem děkuji za radu