Re: DPČ-prac.neschopnost,není účast SP
Zaměstnankyně je účastná NP i v září, kdy nedosahuje sjednané
odměny ( předpokládaná je jak uvádíte 2886.-měs.), takže je pojištěná od začátku i v měsíci,kdy ji má nižší . Náhradu mzdy dostane podle toho, jak měla plánované směny. To zn. první tři plán.směny nic, další v době od 4.dne do 14- kal.dne.Pro tento účel mělo být předem určeno, jaké směny se bude náhrada platit.
Takže pokud nemáte, musíte podle skutečnosti, jak měla dělat. Její náhrada za směnu bude 4 hodinová, vyjde-li jí na sobotu bude 6 hodinová. Také můžete mít průměrnou na týden, ale to byste museli mít předem domluveno. Za směny,kdy pracovat neměla, nedostane nic.
SW Vám hlásí ,že není pojištěna, zkontrolujte si Vaše zadání, zda jste ji neoznačili za ZMR, kterým tato DPČ není.
Re: DPČ-prac.neschopnost,není účast SP
Jako ZMR ji vedenou nemám. V PC je uvedená jako DPČ se čtyřhodinovou prac. dobou a čáskou 48,10 na hod.
Náhrada ji vyšla 663korun. Do odprac. hod jsem zadala 21, HM 1.251, SP za Za-ec 82 SP za-el 313. Já teda nevím, hlásí mně, že započitatelný příjem z pracovního poměru nedosáhl částky rozhodné pro účast na Sociálním pojištění. Ach jo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 10. 2010 8:58
Dobrý den, paní je u nás na DPČ, kde má směny vždy jeden týden v práci na 4 hod denně + 6h sobota a další týden je doma. V průměru odpracuje tak 60h měsíčně za 48,10 na hod.
Teď mi poslala neschopenku. V září odprac. 26 hodin a 26 hodin neodpracovala z důvodu nemoci. Odměna ji vychází Kč 1.251 + náhrada. PC mě hlásí, že tento měsíc není účast na SP a dále, že ji mám odhlásit ze zdrav.poj. Takže paní nebude mít nárok na náhradu a následně na nemoc.dávky?
Pokud dostane náhradu, tak pokud dělá 4 hod/den a prvních 24 hod je bez náhrady, tak náhrada bude jen za dvě hodiny?
Mám to nějaké celé zamotané, poradíte mi prosím někdo?
Díky J.