Dobrý den...moc prosím o radu... firma mesíční plátce DPH zaplatila zálohu na služby (energie,vodne stočné). Od frimy ktera pronajima prostory a fakturuje najem a zalohy na sluzby jsem pozadala o danovy doklad k zaloze kterou jsme zaplatili. Vystavili danovy doklad k záloze bez DPH s oduvodneni ze to bude az ve vyuctovaci fature ktera je jendou rocne. TAKY JSOU MESICNÍ PLÁTCI DPH...tak jsem vznesla dotaz jak to dani...ze pri si to davaji na ucet zaloh a dph odvedou az v te vyuctovaci fakture - tedy jednou za rok. Je to takto mozne je to nejak vyjimka... Děkuji fakt moc krát za reakce. Hezký den
Re: záloha na služby - nájem
Pokud nejsou účetní jednotkou (vedou DE), pak nemají povinnost (ale mohou) odvádět DPH z přijaté platby (zálohy) a tedy ani nevystaví DD s DPH - § 21 odst. 2 ZDPH.
7. 10. 2010 10:09
Dobrý den...moc prosím o radu...
firma mesíční plátce DPH zaplatila zálohu na služby (energie,vodne stočné).
Od frimy ktera pronajima prostory a fakturuje najem a zalohy na sluzby jsem pozadala o danovy doklad k zaloze kterou jsme zaplatili.
Vystavili danovy doklad k záloze bez DPH s oduvodneni ze to bude az ve vyuctovaci fature ktera je jendou rocne. TAKY JSOU MESICNÍ PLÁTCI DPH...tak jsem vznesla dotaz jak to dani...ze pri si to davaji na ucet zaloh a dph odvedou az v te vyuctovaci fakture - tedy jednou za rok.
Je to takto mozne je to nejak vyjimka...
Děkuji fakt moc krát za reakce.
Hezký den