Re: Výstup zaměstnance
Při vydávání potvrzení o zaměstnání je nutné si kopii vystaveného dokladu uschovat, tak jak to vyžaduje zákon o daních z příjmů.
Mohlo by se klidně stát, že ho vydáte během roku a on vás požádá o provedení ročního zúčtování (člověk zapomene že ho vydal) a ještě si sám podá přiznání.
Samozřejmě,kopii založím do jeho spisu. Pokud požádá o RZD, vyžádám si své potvrzení o zd.příjmech zpět, bez něj mu RZD neudělám. Ale zvláště u těch,co nastupují jinam do práce takto ušetřím dost běhání, zaměstnavateli poštovné. A začátkem roku tu nemám desítky telefonátů, když si totiž zvyknete to tak dělat u všech, děláte to automaticky...
Mýlíte se, kopii musíte uschovat - Zákon o daních z příjmů viz §38j, odst. 3. Daňové přiznání může podat i poté, co bylo provedeno zúčtování zaměstnavatelem, ale to musí být na potvrzení vyznačeno a napsáno, kolik činila vrácená daň. Jinak ale také myslím, že já nenesu odpovědnost za to, že on si nechá udělat roční zúčtování a pak ještě podá přiznání, bez toho, aby to měl na potvrzení vyznačeno, takže daň by měl vrácenou 2x - je to jeho odpovědnost, jeho podvod. Nemůže to přece být hozeno na mě, že jsem mu předala 2 originály potvrzení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 10. 2010 15:46
Můžete mi prosím poradit, co všechno musím udělat při ukončení PP? Odhlásit zaměstnance od ZP a SP. Musím mu vystavit ZL, potvrtzení o zdanitelných příjmech. A ještě něco? Děkuji za odpověď.