Re: Platba kartou přes pokladnu
pokud je to platební karta společníka, účtuji na výpise přes účet pohledávka za společníkem
pokud je to karta přidělená zaměstnanci, mám analytiku podle zaměstnanců a opět na výpisu jako pohledávka za zaměstnancem
a v interních dokladech mám číselnou řadu pro platební karty, kde účtuji na základě stvrzenek např. 501+343/355
pokud vybírají hotovost, pak účtuji na výpise pohledávku, a až když mi donesou stvrzenku a peníze, pak účtuji v interních dokladech 261/355 a v pokladně příjem peněz 211/261.
My kartou neplatíme, ale účetní program nám nabízí u plateb firemní kartou účet 378.
Z mé zkušenosti má firemní kartu vždy někdo svěřenou. Proto platby kartou účtuji jako pohledávku za zaměstnancem či společníkem či ostatní (např. jednatel, který není ani zam.ani spol.) - tedy 335,355,378/221. Když ta osoba přinese doklady, účtuji v interních dokladech 5xx+343/335,355,378.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
7. 10. 2010 23:18
Dobrý den,
Ráda bych Vás požádala o radu. Převzala jsem nedávno účetnictví bývalá paní účetní účtovala platbu kartou následovn
Stvrzenka 5../211
Výpis z účtu 211/221 (bez 261)
Osobně se domnívám, že je to špatně... už jenom z toho důvodu že mám stav pokladny na setiny haléřů, které dávno neexistují. Prosím o radu. Já osobně bych to zaúčtovala do závazků 5../321 a poté při výpise 321/221