Re: Poplatník silniční daně ? !
Poplatníkem daně je ten, kdo je zapsaný v techničáku. Včera měla kolegyně podobný dotaz. Úplně jsem ji tím vyvedla z míry. Zavolala daňovému poradci. Ten potvrdil, že v zákoně je napsán jako poplatník vlastník, ALE že běžnou praxí je, že silničku platí uživatel. Fú je spokojený, svoji daň má.
Re: Poplatník silniční daně ? !
Děkuji za odpověď. Inu, s.r.o. za sebe podalo přiznání, platilo daň, kdyby přišli z FÚ na mě - tak daň z příjmu odvádím a za auto placeno bylo. Pouze bych asi musela podat přiznání a zažádat převod platby. Snad to chápu dobře, letos už podám tedy správně za sebe a daň platí s.r.o.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 10. 2010 10:35
Dobrý den,
jsem pouze občan, zaměstnanec a pronajímám s.r.o. svoje osobní auto. Ve smlouvě máme, že vše spojené s autem si platí s.r.o. a dává do nákladů.
Teď jsem se ale dozvěděla, že přiznání na silniční daň musím podat já jako majitel auta a platit také zálohy.Je to tak?
Daní z příjmu to, samozřejmě, zdaňuji - v par. 9.
Děkuji za názor, B.