Převody Kč - guláš

• (neregistrovaný)

8. 10. 2010 12:38

Prosím o pomoc.
    Já jsem půjčila s.r.o. větší částkuKč (221/365) ta s ní uhradila zál. fakturu. Z obchodu sešlo a firma vystavila s.r.o. dobropis a peníze vrátila, bohužel né zpět na s.r.o. ale přímo mě na účet.
    Co by jste radili? Mám vrátit peníze zpět přez pokladnu s.r.o. jako že to byla chybná platba a potom zase zpět vrátit půjčku zase přez pokladnu?
    Museli by jsme to dělat ale ve dvou splátkách , aby jsme se vešli do limitu 15000Eu. Převody Bankou nejsou možné chybí Kč.
    Nemáte někdo jiné řešení?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 10. 2010 13:27

I. (neregistrovaný)

Re: převody Kč - guláš
      Jste zřejmě společníkem (viz účtování na 365) a uzavírali jste smlouvu o půjčce. Sepsala bych dohodu (mezi s.r.o. a vámi), že půjčka byla splacena tímto způsobem a přiložila bych k tomu kopii vašeho výpisu z účtu. Na základě těchto dokumentů bych ve společnosti proúčtovala jak vrácení zálohy, tak vrácení půjčky. Kopii vašeho výpisu bych chtěla proto, aby společnost měla potvrzeno, z jakého účtu ty peníze přišly, že se opravdu jedná o vrácení té zálohy. Údaje o stavu na výpisu si začerněte, musí být vidět hlavně ta transakce, číslo účtu a majitel účtu.

• 8. 10. 2010 16:35

I. (neregistrovaný)

poskytnutí půjčky jste účtovali 221/365
      poskytnutí zálohy vašemu dodavateli se účtovalo podle toho, na co záloha byla, tj. 051 nebo 052 nebo 151,152,153,314/221

pro vyrovnání na základě té dohody bych použila účet 395, takže:
      vrácení půjčky 365/395
      vrácení zálohy 395/051..........314

proúčtovala bych to interním dokladem

• 8. 10. 2010 17:37

evaa (neregistrovaný)

Moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).