Re: Paragon - daňový doklad
Je s podivem, že vám dali paragon na zboží za 21.000 Kč. Podle zákona o DPH §28/3:
"Zjednodušený daňový doklad je možno vystavit jen tehdy, je-li částka za zdanitelná plnění včetně daně nejvýše 10 000 Kč."
Ale to je spíše jejich problém. Váš problém bude obhájit daňovou uznatelnost takového nákupu. Bude záležet jakou činnost vykonáváte a zda prokážete, že vám vaření kávy zvvyšuje nebo zajišťuje příjmy. To se nedá jednoznačně napsat z toho co uvádíte.
Děkuji mnohokrát! Taky mě to zarazilo, ale manžel mi předložil paragon až dnes a obchod je poměrně daleko v jiném městě. Je to nazváno paragon-daňový doklad. Mám zprostř. obch. a služeb, výr. čin., převážně prodávám své výrobky, jde o specifickou činnost. Zajímalo mě, zda někdo má se zařazením tohoto výdaje do daňově uznatelých zkušenosti, jak se na to tvářil FÚ. Děkuji!!!
On ten paragon může mít všechny náležitosti daňového dokladu, pak by to bylo ok.
S tím druhým vám asi neporadím. Bude to spíše na individuálním posouzení správce daně. Ale možná má někdo konkrétnější zkušenost. Nebo to bude číst přímo někdo z kontrolního a napíše vám, podle čeho se řídí jejich úvahy...
Děkuji ještě jednou mnohokrát! Již jsem tak učinil, ochotně vyšli vstříc. Jen doufám, že to FÚ vezme jako daňově uznatelný výdaj. Pokud se rozhodne zákazník koupit mé výrobky, jde o poměrně velkou investici, proto chci zákazníkům poskytnout alespoň nějaké občerstvení - kávu při jejich rozhodování. Děkuji!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 10. 2010 19:21
Plátce DPH, vede DE. Prosím o radu - zakoupil jsem presovač za cca 21 tis. Kč, nevím zda-li jej mohu dát do daňových výdajů (vařím kávu zakazníkům), mám však pouze paragon - daňový doklad z pokladny, nikoliv fakturu. Děkuji mnohokrát!!!