Re: Pracovní úraz - můj první prosím pom
to, co vyplatili na nemocen. d., potvrdí na OSSZ
pokud si nejste jista, všechny dokumenty řádně vyplňte a zašlete k vyplacení přímo Kooperativě
ti to spočítají a Kč zašlou přímo zam-ci (kopii vyúčtování vám zašlou - to založte)
pokud bude náhrada vyšší než 5000Kč, bude daněno zálohovou daní a dotyčný si bude muset podat daň. př.
pokud bude náhrada nižší než 5000Kč, bude daněno srážkovou daní, ta je konečná a můžete provést RZD
Re: Pracovní úraz - můj první prosím pom
Zaměstnanci dejte formulář Hodnocení bolestného, ať mu to potvrdí lékař. Zřejmě za to bude lékař chtít nějaký poplatek, tak ať si zaměstnanec vezme doklad o úhradě, Vy ho pak můžete také zaslat na pojišťovnu - proplatí to zaměstnanci.
Na formuláři vyplňte údaje, které znáte. OSSZ bude muset potvrdit výši nemocenských dávek. Rozdíl dostane zaměstnanec vyplacen.
U nás ve firmě to praktikuju tak, že zaměstnanci vyplatíme nároky ve mzdě, zdaníme. Zaměstnanci tak nevznikne povinnost podávat DAP v případě, že by mu pojišťovna zdanila plnění zálohovou daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 10. 2010 7:18
Prosím o radu mzdový účetní. Zaměstnanci se stal úraz, drobná ranka na ruce, přeříznuta jedna šlacha, ale bez následků. Na kooperativu jsem zaslala Hlášení poj. události a Zánam o úrazu + jsem zaslala stejné doklady i na pojišťovnu zaměstnance a na bezpečnost práce. Z Kooperativy mi zaslali, že potřebují ještě posudek o bolestném a vyčíslení ušlého výdělku. Zaměstnanec mi přinesl papír s lékařskou zprávou, kde je uvedeno bodové hodnocení, ale není to na tom originále posudku o bolestném. Zaměstnanec byl v pracovní neschopnosti 51kal.dní. Lékařskou zprávu bych zaslala kooperativě, ať zaměstnance proplatí, že? Nevím, ale jak mám vyplnit náhradu ztráty na výdělku, my nic odškodňovat nebudeme, to by měla odškodňovat pojišťovna že? Vyplnila bych jim na tiskopise akorát průměrný hrubý výdělek za pracovní den a zameškanou dobu. Prosím poraďte. Děkuji Hanka