Dodací list, objednávka....

• (neregistrovaný)

11. 10. 2010 9:20

Prosím o radu - jsou objednávka a dodací list ze zákona povinné ?

Myslím si že dodací list není účetním dokladem- a pokud ho prodávající nevystaví a kupující na něm netrvá a faktura se uzná tak je vše v pořádku.
    A objednávka - je to spíš taková pojistka mezi prodávajícím a kupujícím aby se dohodli na podmínkách obchodu a předešly zbytečným nedorozuměním .

Jsem toho názoru že jestli se na těchto dokladech trvá tak je to věc inetního systému firmy aby měla v pořádku podklady v případech dodávek zboží a prodejů.

Neustále je mi tvrzeno že na dodacím listě je DUZP a být musí a mělo by se podle něho účtovat. Pro mě je prostě daňový doklad faktura, kde je to napsáno, že je to daňový doklad a tam je DUZP a hotovo. A pokud nám dodavatel nepotvrdí objednávku a zboží dodá a my s ním souhlasíme tak v tom taky nevidím problém. Je to naše interní věc co si vymyslíme ale nemůžeme přece počítat s tím, že nám každá firma odsouhlsí naše podmínky aniž bychom nepřistoupili třeba na jejich a budou všichni dělat tak jak chceme my jenom proto aby prodali. Je to prostě věc dohody. Každá firma nemá aparát jak na hradě aby bouchala razítka....

Samozřejmě, že pokud tyto doklady jsou vyřízeny a v pořádku je to jenom dobře ale ne se všemi obchodníky je toto možné...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).