Dodatečné vyúčtování daně ze závisl. č.

• (neregistrovaný)

11. 10. 2010 11:06

Dobrý den, nemohl by mi někdo poradit ohledně chybně podaného vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti – naše daňová povinnost je nižší než jsem vyplnila za rok 2009. Existuje nějaký zvláštní formulář na dodatečné vyúčtování, máme vůbec jako firma nárok na vrácení? Jedná se celkem asi o 5 tis. Ve 3 měsících jsem se překoukla a vyplnila vyšší daňovou povinnost, než jsme měli platit. Děkuji moc za případné odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2010 11:33

HP (neregistrovaný)

Re: Dodatečné vyúčtování daně ze závisl.
      Vyúčtování není přiznání, takže k němu dodatečné podat nelze. Na Vašem místě bych se spojila s FÚ a domluvila se na způsobu opravy.

• 11. 10. 2010 12:20

D.V. (neregistrovaný)

Co vím, tak opravy se řeší ve vyúčtování následujícího roku - je na to příloha - myslím č. 3.

• 11. 10. 2010 13:20

HP (neregistrovaný)

To ano, příloha č. 3 a 4 je určena pro opravy. Ale to se týká oprav při srážení ( např. pokud v průběhu roku 2010 zjistím, že jsem v roce 2009 zaměstnanci srazila chybnou částku a napravím to) Dle dotazu to ale spíše vypadá, že paní srazila správně a odvedla správně. Pouze částku chybně uvedla ve vyúčtování. A toto se do příloh neuvádí.

• 11. 10. 2010 13:37

Ivanax (neregistrovaný)

Dobrý den, moc děkuji za odpovědi, poradili jste mi dobře, asi se spojím s FÚ a domluvím se tam... Přeji pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).