Re: nástup zam-kyně po RD
Ale když souhlasí, že bude dělat jinou činnost a bude placena dle smlouvy (za práci asistentky dostane mzdu rovnající se mzdě účetní), takže si nepohorší ba naopak.... I tak to nejde? Takže mě nezbývá než ji dát výpověd? A ještě mám dotaz - pokud by se majitel přece jen rozhodl, že jí dá výpověd pro nadbytečnost a uzavřel by s ní dohododu, ve které by uvedl odstupné, tak jí musíme vyplatit 5 platů (2+3)?
Re: nástup zam-kyně po RD
Jestli souhlasí, napište dodatek k původní smlouvě a je to. Při výpovědi nebo dohodě pro nadbytečnost ji musíte dát odstupné minimálně 3 platy (ale klidně 5 nebo 10).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 10. 2010 11:30
Dobrý den,
tento týden nám nastupuje zam-kyně po RD. Její pozice byla v rámci reorganizace zrušena. Nechceme ji hned propouštět pro nadbytečnost a tak by mě zajímalo, zda je možné ji přiřadit na jiné místo (např. asistentky) s tím, že by jí brutto mzda zůstala stejná a ani bychom nedělali dodatek. Lze takto postupovat nebo jí musíme dát její místo?
Děkuji