Re: srážky ze mzdy - pořadí
Já vám asi nerozumím - nejdříve píšete, že se srážením začal předchozí zaměstnavatel a nyní, že o ní nevěděl. Tak jak to tedy je ? Ty další exekuce byly dorušeny jako prvnímu plátci vám ?
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila. Ten předchozí zaměstnavatel, který srážel, byl ještě před evidenci na ÚP (pak následovala evidence na ÚP a poté zaměstnání 5měsíců). Nyní je u nás od nového roku. U předešlého zam-tele měl 2 exekuce, u nás se pohledávky rozšířily o další dvě plus tato "staronová".
Pokud je to takto, musíte nejdřív srážet tu "staronovou", kterou začal srážet již ten první zaměstnavatel. On ji měl napsat do ZL, zaměstnanec měl ZL odevzdat dalůšímu zaměstnavateli (povinností zaměstnavatele je vyžádat si ZL). ÚP ZL nevystavuje. Teprve až splatíte tuto "staronovou", ¨budete pokračovat ve srážení těch dalších. Napište těm exekutorům, že přerušujete splácení, protože jste obdržela ex.příkaz na exekuci, vystavenoua doručenou původnímu zaměstnavateli dříve.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 10. 2010 13:59
Zaměstnanec má 4 nepřednostní pohledávky všechny ze dne 18.8.2009. Nyní přišla další nepřednostní pohledávka, která je ze dne 9.2.2007 a je již pravomocně nabytá. Jde o to, že předchozí zaměstnavatel už část pohledávky srazil a já si ted nevím rady, jestli mám postupovat dle data doručení pohledávky, nebo ji mám začít srážet, když ve srážení začal předchozí zaměstnavatel? Myslím ale, že přijde na řadu až po splacení všech předchozích pohledávek. Chápu to správně? Zam-ec byl u tohoto zam-tele 5měsíců a dobu před ním byl veden na ÚP. Děkuji za vaše rady.