Re: ubytování v EU
No, já si teda nejsem jistá, že by faktura z EU měla být se zahr. daní. Pokud se jedná o uskutečnění nějaké služby (což ubytování asi je) obě firmy se stávají automaticky plátci DPH. V tomto případě asi obě firmy už plátci byly a tím pádem jde o systém reverscharge. Hotel vystaví fakturu bez DPH a vy uplatníte rev.charge.
Nevím, co myslíte tím, že jinak ubytování účtujete nedaňově. Asi se nejedná o pracovní cestu a vy účtujete jako nedaňový náklad. Pak bych DPH na vstupu účtovala jako např. 513(nedaňový náklad) a uplatnila daň na výstupu 343.
Je to jen můj názor, tak snad ještě někdo poradí.
Re: ubytování v EU
Tak se omlouvám, nevšimla jsem si, že ubytovací služby spadají do absolutní vyjímky. Takže první příspěvek je dobře. Oni účtují zahraniční daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
11. 10. 2010 18:17
prosím jak účtovat DPH za ubytování v hotelu v EU - jaký řádek? Ubytování účtujeme jinak nedaňově.