Re: pracovníci MÚ - obdobný dotaz
Přidávám se s dotazem: na MÚ se podepisovala kupní smlouva na převod podílů k nemovitostem, kde je nás jako kupujících uvedeno více (prý z důvodu úspory za kolek). U každého jméno, příjmení, bydliště, rodná čísla, částky za převod. Navíc po řadě podpisů (asi 10) není kupujícím dáván žádný výtisk této smlouvy k dispozici - až po schválení na radě.... Strávila jsem potom cca 2 hodiny vyhledáváním ostatních kupujících, abych se s nimi dohodla na společné úhradě za kolek. Žádný z nich pochopitelně v uvedených bytech v okolí nebydlí a byty jsou pronajímány jiným nájemcům...
Re: pracovníci MÚ - obdobný dotaz
Přestože prodává město, u vás jste v oblasti soukromého práva s klasickým vztahem prodávající-kupující, co si smluvíte, to máte (kromě mlčenlivosti i např. kdo zaplatí kolek/podá návrh na vklad). K Radě města - je logické, že smlouvu musí podepsat obě strany. Vzhledem k tomu, že katastr je veřejný registr, všechny tyto informace jsou i do budoucna případným zájemcům o ně přístupné.
Re: pracovnice OSSZ
Mají mlčenlivost, ale je pravda, že obvykle jsou to drbny, které Vám povypráví naprosto vše. Poslední kontrolorka mi detailně popsala, jaký mají na PSSZ (Praha 8) totální bordel v neschopenkách a jak celý systém nefunguje....Je pravda, že obvykle při řečech o jiných subjektech nespecifikují detailně o jakou konkrétní firmu se jedná (i když z řečí je to snadno domyslitelné).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 10. 2010 7:42
Dobrý den, může pracovnice sociální zprávy říkat klientovi informace o jiné firmě? Myslela jsem si, že mají povinnost mlčenlivosti. Nevíte to někdo? děkuji Janka