Hlavní navigace

Plný invalidní důchod

  • (neregistrovaný)

    12. 10. 2010 9:00

    Dobrý den, známý dostal plný invalidní důchod, má živnost, auto na leasing si vzal na IČ, do konce leasingu zbývají ještě tři roky, živnost musí ukončit nebo přerušit, žádné příjmy. Vést daňovou evidenci dál a celý leasing dávat do osobní spotřeby, poměrnou část akontace taky? Co s akontací, kterou si uplatnil v min. dvou letech? Podat dodatečné daň. přiznání? Díky všem za radu.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2010 11:21

      Jindra1 (neregistrovaný)

      Re: plný invalidní důchod
      živnost nemusí končit ani přerušovat, do té doby, co nebude nic dělat, dá nulové roční výkazy, a pak uvidí

    • 12. 10. 2010 11:42

      káča (neregistrovaný)

      Re: plný invalidní důchod
      Komise mu prý řekla, že má ukončit nebo přerušit, budu raději, když nebude třeba rušit nebo končit, není plátcem dph ani nemá zaměstnance. Měla jsem jednoho plně inv. důchodce a tomu dokonce dovolili podnikat, moc se v tom nevyznám, proč někdo může a někdo nee, moc děkuju.

    • 12. 10. 2010 18:17

      Jindra1 (neregistrovaný)

      Re: plný invalidní důchod
      Nikde není uvedeno, že jako invalidní důchodce nemůže podnikat. Jediným problémem by bylo, kdyby vydělával velké tisíce, tak by komise mohla říci, že ten důchod nepotřebuje, protože je schopen takto pracovat. Ale nesetkala jsem se s názorem, že má ukončit nebo přerušit podnikání jen proto, že je plně invalidní. Já bych mu řekla, ať to nechá tak, těch pár korun k důchodu se hodí.

    • 13. 10. 2010 8:55

      Káča (neregistrovaný)

      Re: plný invalidní důchod
      No, právě, existuje někde nějaká cifra, kterou by eventuelně mohl vydělat a o důchod nepřijít? Jeho práci by mohla zastávat manželka, ale živnost jako takovou na sebe nechce, tak teď špekulují zda vůbec a pokud ano, tak kolik, aby o důchod nepřišel. Klasika. Děkuju, Jindro.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).