Re: časové rozlišení a jiné
;o) uuuuplne vsude stejne. Resim to skoro s kazdou firmou co prijde a jiz radu let uctuje. Ze zacatku jsem chtel bych zodpovedny a snazil se to narovnat. Cesta akorat tak do pekel. Dle zkusenosti to resim nasledne. Upozornim majitele na nesrovnalosti a dle toho jestli prevazuje MD ci DAL i co mu z toho hrozi. Navrhnu delat mrtveho brouka a pokracovat v placeni dani ci nevytvorit v aktualnim roce nejaky extremni vykyv danove povinnosti. Vetsinou se zacnou dohadovat s predeslou ucetni, ale nemaji smlouvy, odpovednosti proste nic, tak to vetsinou konci tak, ze se na to vy.....
Ja si zacnu vect nove knihy doslych a vydanych faktur. Ucty rozdelim analyticky na stare a nove. Co se tyce faktur, tak vetsinou se to tak do dvou let srovna a co mi tam zbyde tak nedanove oductuju.
Co se tyce ostatnich uctu, tak ty si take narovnam dle sebe. Napr. DPH si na 343-3 dam posledni znamou povinnost a co tam mam navic dam treba na 343-99. Az takto projdu vsechny ucty, tak nakonec si vse setresu z MD a DAL na jediny ucet. Tzv. cerny kos. ;o) Pokud behem uctovani narazim na neco co jsem opomnel ci v ucetnictvi vubec ani nebylo ci neslo najit tak to pridavam ci odebiram z tohoto cerneho uctu. Na konci roku pri danich z nej neco malo ukrojim nedanove abych se dostal na obvyklou danovou povinnost klienta. Dle dohody s nim a velikosti uctu se s nim nejak nalozi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
13. 10. 2010 9:17
Dobrý den, převzala jsem účetnictví loňského roku a vůbec mi nesedí zůstatky. Bývala účetní mi není schopná vysvětlit, co je na účtech časového rozlišení, (mj. má na čas.rozl. i účet 343 asi 50 tis. je to vůbec možné?)
Dále nesedí účty 321 a 311 s knihou závazků a pohledávek. Poradíte mi, co s tím? Rozdíly jdou dokonce do milionů.
Přiznání k DPH za 4.q vůbec nesedí se záznamkou. Mám dát dodatečné nebo dělat mrtvého brouka?
Poradíte mi, prosím, kam odúčtovat ty rozdíly na čas. rozlišení a 321 a311?
Velice děkuji za každou radu.
Minda